25η Μαρτίου – Θερμό χειροκρότημα στη μεγάλη μαθητική παρέλαση της Αγίας Παρασκευής

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου δέχτηκαν οι μαθητές και μαθήτριες που παρέλασαν σήμερα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής τιμώντας την Εθνική Επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Ιδανικός ο ηλιόλουστος καιρός και το “πράσινο φως” από τους πανδημικούς δείκτες, που για δύο χρόνια μας ταλαιπώρησαν, ώθησαν τους κατοίκους να παραβρεθούν στο κέντρο της πόλης.

Μετά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία, οι μαθητιώσα νεολαία ανέλαβε να μας κάνει υπερήφανους για μια ακόμη φορά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Ιωάννης Δερματάς.

Το μέλλον της Ελλάδας, οι μαθητές και μαθήτριες των δημόσιων σχολείων παρέλασαν στην οδό Αγίου Ιωάννου με καμάρι, καταχειροκροτούμενοι από γονείς και φίλους.

Την εθνική επέτειο του ’21 τίμησαν παρελαύνοντας οι μαθητές των ιδιωτικών κολλεγίων που εδρεύουν στην πόλη.

Η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής είχε ήδη ξεκινήσει από το πρωί να παιανίζει σε δρόμους της πόλης τον “Εωθινό” της ημέρας και συνέχισε να δίνει εορταστικό τόνο συνοδεύοντας την παρέλαση.

Συγκινητική η συμβολική κίνηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων για την Ελευθερία, με ένα Ελληνόπουλο που κρατούσε την Σημαία μας και έναν μικρό Ουκρανό που κρατούσε την σημαία της Χώρας του.