Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού: Έτρεξαν & Γιόρτασαν σ’ ΄έναν Αγώνα για όλους!

Στο αγαπημένο σημείο του Υμηττού, τη γνωστή «Τεσσάρα», γιόρτασαν χτες, τρέχοντας για την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος, εκατοντάδες δρομείς από όλη την Αττική.

Το δρομικό ραντεβού οργάνωσαν το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής – ΑΣΑΠ – Santa Athletic Club, η Santa Running Team και οι Ymittos Runners. Η φιλόξενη Γραμματεία του Αγώνα υποδεχόταν τους δρομείς από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να προετοιμαστούν για τον αγώνα-γιορτή αλλά και να συναντήσουν φίλους και φίλες για δρομικές κουβεντούλες και όχι μόνο…

Το Ymittos Global Running Day είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας δρομέων υγείας Αγίας Παρασκευής Santa Running Team, που διοργανώνει με μεράκι από το 2018, και το 2019 “κατοχύρωσε” τη δρομική γιορτή στον Υμηττό. Η γιορτή του Τρεξίματος την 1η Ιουνίου, συνδέει τον σύγχρονο αστικό ιστό με το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την οικολογική και αθλητική αξία του Υμηττού.

Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να φέρνει κοντά ανθρώπους που λατρεύουν το τρέξιμο και να ενθαρύνει αυτούς που ακόμη δεν το έχουν προσπαθήσει, να βάλουν τα αθλητικά τους και να ξεκινήσουν.

Έτσι και φέτος υπήρχαν αγώνες για όλους! Παιδικός 1χλμ., 5 και 10 χλμ. δρόμος και trail 5 χλμ. στα χωμάτινα μονοπάτια του Υμηττού. Για την ιστορία, τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του επίσημου χρονομέτρη της διοργάνωσης εδώ

Νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ήταν ο Νίκος Ελραντύ και νικήτρια η Μαρίνα Κωνσταντίνου που τερμάτισε 4η γενικής κατηγορίας. Στα 5 χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Μαρκογιαννάκης και πρώτη στις Γυναίκες ήταν η Λουίζα Καμαρινού, κι αυτή με 4η θέση γενικής κατάταξης. Στον αγώνα trail 5km τερμάτισαν πρώτοι, σχεδόν σώμα με σώμα, ο Αντρέας Νίνης και ο Δήμος Μαγγίνας, ενώ στις Γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Βουλπιώτη.

Όμορφες στιγμές χαράς δίνουν πάντα οι απονομές και ιδιαίτερα όταν βραβεύονται ομάδες. Οι Αθηναίοι Δρομείς κατάφεραν να… κιτρινίσουν τον Υμηττό και φυσικά κατέκτησαν το βραβείο της πολυπληθέστερης ομάδας! Κοντά και ο Απόλλων Δυτικής Αττικής και τα μέλη του ΣΔΥΑ που πάντα δίνουν δυνατό παρών στα δρομικά δρώμενα της χώρας.

Αυτό είναι λοιπόν η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματοs Υμηττού, μια πολύ καλή ευκαιρία για τρέξιμο με φίλους, καλή παρέα και πολλά χαμόγελα, στο αγαπημένο μας βουνό, τον Υμηττό!

Πηγή: irunmag.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.