Του καλοκαιριού ροκ καύσωνες και του Φθινοπώρου «τσάι και συμπάθειες»

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το τρολάρισμα του Δημάρχου!

Το τελευταίο διάστημα «παίζουν» πολύ στην πόλη μας οι δημοσκοπήσεις. Πληροφορίες από διάφορα πηγαδάκια μιλάνε για μία, δύο και τρεις μην πω, δημοσκοπήσεις που υποτίθεται πραγματοποιήθηκαν με τηλεφωνήματα προς τους κατοίκους από γνωστές και άγνωστες εταιρείες … Κάποιοι μιλούσαν και για αποτελέσματα που σαφώς τους ευνοούσαν χωρίς όμως να μπορούν να παρουσιάσουν ποσοστά και λοιπά στοιχεία. Όλοι φαίνεται να γνωρίζουν … και κανείς δεν ξέρει … Κάποιοι είναι σίγουροι ότι έγινε μόνο μία και αφού δεν ήταν ευνοϊκά τα αποτελέσματα για αυτόν που την ζήτησε … θάφτηκε! Και εκεί που παύουμε να ασχολούμαστε με το θέμα, έρχεται ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και τρολάρει τους πάντες και τα πάντα με κουπίτσα έχουσα στάμπα επάνω «ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ»! Άπαιχτος μιλάμε!!!!

Κάτσε κάτω από τη μπάρα!

Δημόσιο πάρκινγκ η πλατεία Αγίας Παρασκευής διαχρονικά (με πάρα πολλά δημοσιεύματα να το αποδεικνύουν), παρόλο που υπάρχει η μπάρα και υπάρχουν μόνο 5 κοντρόλ που την ανοίγουν, παρόλο που είναι γνωστοί αυτοί που τα κατέχουν και παρόλο που υπάρχει έγγραφο με συγκεκριμένα αυτοκίνητα που μπορούν να εισέλθουν στην πλατεία. Οι νυν δεν ξέρουν ότι είναι χαλασμένη, οι τέως το ήξεραν και την κουτσούρευαν από δω κι από κει επισκευάζοντάς την. «Το ξέραμε ότι μπορεί να περάσει κάποιος από το πλάι» είπε ένας εκ των πρώην, κι εγώ θυμήθηκα το αίνιγμα που λέγαμε μικροί «κλειδώνω, μανταλώνω κι ο κλέφτης είναι μέσα. Τι είναι;».

Κώστας Μητρόπουλος στα ΝΕΑ 2015.05.08

Είμαστε για τα πανηγύρια;

Διονυσιακό event το πανηγύρι, βγαλμένο από τα σωθικά αυτού του λαού, εκεί όπου το θυμικό κυριαρχεί και δεν ημερεύει εύκολα. Μπορείς να του βάλεις κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης; Μπορείς να το αποστειρώσεις; Πόσο δύσκολο μοιάζει εφέτος… (Λίλα Σταμπούλογλου,  Protagon.gr). Τον covid τον ξεχάσαμε (κακώς)…  τη μάσκα την πήρε ο άνεμος, αφού δεν μας αναγκάζει πια κανείς να τη φοράμε … οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ολούθε είναι στο φουλ και τα κρούσματα τραβάνε την ανηφόρα ημερησίως! Όμως εμείς εδεπά πέσαμε σε βαθιά περισυλλογή για το αν θα κάνουμε τα πανηγύρια φέτος. Έγινε λοιπόν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα πανηγύρια του Πρ. Ηλία και της Αγίας Παρασκευής και οι επικρατούσες προτάσεις ήταν δύο: να μην γίνουν φέτος είπε ο Δήμαρχος Ζορμπάς και συμφώνησε ο κ. Οικονόμου, να γίνει της Αγίας Παρασκευής αλλά με πάγκους από την μια μεριά του δρόμου και αραιά, πρότεινε ο κ. Σταθόπουλος. Υπήρξαν δε και … καταστηματάρχες που αν καταλάβαμε από το πνεύμα και το ύφος θα ήθελαν να καταργηθεί το πανηγύρι εντελώς από την Αγίου Ιωάννου (και δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε αυτή την εντύπωση). Αποτέλεσμα: καμία απόφαση επί του παρόντος. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις τις πανδημίας και αποφασίζουμε αργότερα … είπαν!!!

Τσάι και (προεκλογική) συμπάθεια

Στο έργο του Ρόμπερτ Άντερσον η Λόρα και ο Τομ, οι δυο πιο ευαίσθητοι ήρωες του έργου, υποφέρουν εξαιτίας της αδυναμίας του ανθρώπου να καταλάβει τον διπλανό του, την ανικανότητά του να τον αγαπήσει. Δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο στα πολιτικά παρασκήνια της πόλης μας μιας και καθεμία παράταξη ξεχωριστά παραπαίει μεταξύ της ανεξαρτησίας και της ανοιχτής πόρτας για πολιτική συνεργασία με τις υπόλοιπες ενόψει δημοτικών εκλογών. Το εκλογικό σύστημα δυσκολεύει πλέον τις πιο μικρές δημοτικές παρατάξεις στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο και η ανεύρεση ικανού αριθμού υποψηφίων αποτελεί κακό μπελά για τους επικεφαλής. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να αποτινάξουν την πολιτική χροιά της παράταξης για να διευκολύνουν πιθανά τις συνεργασίες. Στην πορεία για τις εκλογές του 2023 πάντως όλοι οι χρωματικοί συνδυασμοί φαντάζουν πιθανοί. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις που λαμβάνουμε, από Σεπτέμβρη οι εκπλήξεις θα είναι αρκετές και παρουσιάσιμες και φυσικά όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δούμε τελικά ποιος θα προσφέρει σε ποιον «τσάι και συμπάθεια» …

Κι αν είμαι ροκ μη με φοβάσαι

Προς το παρόν εμείς ψηφίζουμε την ανατρεπτική Σάνα Μαρίν, τη Φινλανδή πρωθυπουργό που εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Ruisrock με κοντό τζιν σορτσάκι, δερμάτινο μπουφάν, μαύρο T-Shirt και αρβυλάκια, ένα look που ενθουσίασε τους χρήστες των social media και προκάλεσε πολλά σχόλια θαυμασμού. Η φωτογραφία της Σάνα Μαρίν δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του φεστιβάλ στο Instagram και η ανταπόκριση των σχολιαστών ήταν ενθουσιώδης. «Η Νο 1 πρωθυπουργός στον κόσμο», «Είναι θρύλος», «Bosslady» είναι μερικά από τα σχόλια με τα οποία επέλεξαν οι χρήστες της πλατφόρμας να εκφράσουν τον θαυμασμό τους, ενώ τα emoji με καρδούλες και φωτιές έδιναν κι έπαιρναν.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων