Με λαμπρότητα έγινε η λιτάνευση της Αγίας εικόνας της Αγίας Παρασκευής

Φώτο Αρχείου

Η πόλη μας γιορτάζει την πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή.

Η εκκλησία στην κεντρική πλατεία είχε την τιμητική της απόψε και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που προσήρθαν για να προσκηνύσουν την Άγια εικόνα και να ζητήσουν ευλαβικά λίγη από τη χάρη της.

Οι Αγιοπαρασκευιώτες – κάθε ηλικίας- παραβρέθηκαν για να τιμήσουν την προστάτιδά τους, από την οποία πήρε το όνομά της και η πόλη μας. Πιστοί όπως κάθε χρόνο ακολούθησαν την εικόνα στην περιφορά της στους δρόμους της πόλης και στην επιστροφή της στον Ιερό Ναό.

Επίσημος προσκεκλημένος του πατέρα Διονύσιο Κατερίνα στον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε απόψε ήταν  ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνης Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.