“Αγία Παρασκευή η πόλη μας” Να μην κουνάει το δάχτυλο ο τέως Δήμαρχος

Αναρωτιόμαστε συχνά, το τελευταίο διάστημα, αν ο τέως Δήμαρχος έχει συναίσθηση της αντιπολίτευσης που ασκεί. Γιατί στην πραγματικότητα αντιπολιτεύεται τον εαυτό του.

Με την τελευταία ανακοίνωσή του για την ανάπλαση της πλατείας του ΑηΓιάννη, «πυροβολεί τα πόδια του», με ένα ακόμη «κατόρθωμά» του. Την προτελευταία ημέρα της θητείας του, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια Δήμαρχος, στις 30 Αυγούστου 2019, δημοπράτησε την ανάπλαση της πλατείας του ΑηΓιάννη, με μια μελέτη που δεν την γνώριζε κανείς από το Δημοτικό Συμβούλιο (κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα 4-5 σκαριφήματα).

Την δημοπράτησε ενώ είχε χάσει τις εκλογές αδιαφορώντας (ο, κατά τα άλλα, «συναινετικός») για το γεγονός πως σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αρνητικό. Η μελέτη είχε προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ περίπου και η ανάπλαση θα πληρωνόταν από ίδιους πόρους, χρήματα δηλαδή των δημοτών ενώ γνώριζε ότι στο Ταμείο του Δήμου αυτά δεν υπήρχαν, αφού δεν τα είχε προβλέψει.

Όταν αναλάβαμε την Δημοτική Αρχή, ακυρώσαμε τον διαγωνισμό επειδή τα χρήματα δεν υπήρχαν και γιατί, όπως και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούσαμε ότι η ανάπλαση κόστιζε πανάκριβα. Παρ΄όλα αυτά, και όπως όλοι γνωρίζουν, αποστείλαμε αρχικά την μελέτη του τέως Δημάρχου στην Περιφέρεια για να εγκριθεί και να χρηματοδοτήσει αυτή το έργο. Μετά από μήνες, η μελέτη αυτή μας επιστράφηκε ως ακατάλληλη, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση.

Συντάχθηκε νέα μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες η οποία, παρότι δεν διαφέρει και πολύ αισθητικά από αυτή του τέως Δημάρχου, εκσυγχρονίζει την πλατεία, προσθέτει δεύτερη μεγαλύτερη Παιδική Χαρά, χρησιμοποιεί σύγχρονα υλικά και κατασκευές αλλά έχει σημαντικά μικρότερο κόστος, περίπου 900.000 ευρώ πριν τη δημοπράτηση.

Το σημαντικότερο είναι ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να χρησιμοποιηθούν χρήματα των δημοτών, κάτι που δεν επιδίωξε ο τέως Δήμαρχος.

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, το έργο θα δημοπρατηθεί και έως του χρόνου το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Ο τέως Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει την οξυδέρκεια  να έχει αφήσει το θέμα να ξεχαστεί, γιατί ξαναφέρνει στην επιφάνεια ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει ποτέ:

-Ήθελε να αναπλάσει την πλατεία ή να την αγοράσει με το 1.500.000 ευρώ;

-Γιατί, παρά τις αντιρρήσεις όλων των άλλων παρατάξεων, συλλόγων κλπ, επέμεινε να δημοπρατήσει την πλατεία 2 μόλις μέρες πριν εγκαταλείψει το δημαρχιακό αξίωμα;  Έκανε το πείσμα του; Δεν τον ενδιέφερε διότι όντας απερχόμενος, απλά θα δημιουργούσε ένα ακόμη πρόβλημα στην επόμενη δημοτική αρχή από τα πολλά που μας κληροδότησε; Ή βιαζόταν για κάποιον άλλο λόγο;

-Γιατί δεν έκανε καμιά προσπάθεια να βρει χρηματοδότηση, για να μην πληρώσουν οι δημότες, αλλά χρησιμοποίησε εσωτερικές διαδικασίες;

-Γιατί υπερασπιζόταν τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της δικής του ανάπλασης, αν και οι προσφυγές που έκανε αυτός απορρίφτηκαν από τις Ανεξάρτητες Αρχές;

– Αφού η μελέτη του ήταν εξαιρετική καθώς λέει ο ίδιος, όπως «εξαιρετικά» ήταν όλα επί των ημερών του, γιατί κρίθηκε ως ακατάλληλη από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας;

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.