Η Νέα Αρχή συναντήθηκε με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ

Όπως έχουμε δεσμευτεί, κάνουμε προτάσεις για την πόλη μας και παίρνουμε πρωτοβουλίες, όταν παρά τις δηλώσεις και υποσχέσεις, υπάρχει αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την υλοποίησή τους.

Για την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου μέσης τάσης της Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ Τάσο Μάνο μαζί με τα στελέχη της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, τοπογράφο μηχανικό ( μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ) Χρήστο Γούναρη και την πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ Ξανθή Γαλάνη – Κωτσάκου.

Από την συνεργασία προέκυψε ότι ο Δήμος μας δεν έχει υποβάλει πρόταση (όπως έκαναν άλλοι Δήμοι) και ότι σε πρώτη φάση απαιτείται η κατασκευή υπόγειου δικτύου μήκους 7,5 χιλιομέτρων που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο εναέριο δίκτυο μέσης τάσης.

Κατά την εκτέλεση του έργου θα προηγηθούν οι εκσκαπτικές εργασίες κατά μήκος του δικτύου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες αποξήλωσης του εναέριου δικτύου και θα τοποθετηθούν στύλοι φωτισμού Είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, το οποίο καταρχήν θα προστατεύσει την πόλη μας από κινδύνους πυρκαγιάς και σημαντικών βλαβών.

Ο προϋπολογισμός είναι της τάξεως των 800.000 ευρώ. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο ΔΕΔΔΗΕ θα επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μέσης και χαμηλής τάσης, και βέβαια στην υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων. Όλοι βιώσαμε με τη “Μήδεια” και την “Ελπίδα” τους κινδύνους που μπορούν να προβληθούν και ιδιαίτερα στην πόλη μας όπου η απαίτηση υπογειοποίησης πρέπει να τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα.

Με τέτοια έργα το όφελος είναι τριπλό, γιατί επιτυγχάνουμε προστασία των δασών, προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και σημαντική βελτίωση των χρόνων συντήρησης και άρσης βλαβών. Στην Ελλάδα τα υπόγεια καλώδια είναι μόλις το 11% του δικτύου, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 50% και σε ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται σε ποσοστά 70% ή 80%. Για τα έργα αυτά χρησιμοποιούνται στην χώρα μας τρεις πηγές χρηματοδότησης και εργαλείων. Ίδιοι πόροι του ΔΕΔΔΗΕ, ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και το πλάνο συγχρηματοδότησης 50%-50% με δήμους της Ελληνικής επικράτειας.

Εντός των επομένων ημερών θα συναντηθούμε με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, για να συνδράμουμε στην υποβολή της πρότασης η οποία είναι απαραίτητη για να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ για την διετία 2023-2024.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Αθανάσιο Φουντουλάκη, Διευθυντή Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, για την συνεργασία και την συνδρομή του σε τεχνικά θέματα.

Η Δημοτική παράταξη-Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.