Απολογισμός 3ετίας της Αντιδημαρχίας Νεολαίας από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Ζόμπολα

Σε έναν μίνι αλλά περιεκτικό απολογισμό προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζόμπολας, μόλις ένα χρόνο πριν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών. Στο ακόλουθο κείμενο περιγράφει το έργο που τελέστηκε και εκφράζει τις ευχαριστίες του.

*****

Να κάνω έναν μίνι απολογισμό της Αντιδημαρχίας Νεολαίας της πόλης μας, ως πολιτικά προϊστάμενος τα τελευταία 3 χρόνια, μιας νέας Αντιδημαρχίας και από τις ελάχιστες Αντιδημαρχίες Νεολαίας σε όλη την Ελλάδα.

Ως άμμισθος Αντιδήμαρχος επί 3 χρόνια, θεωρώ και τον εαυτό μου εθελοντή της πολιτικής.

Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους νέους, σε μια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή προκλήσεων για τους νέους, σε μια μεταβατική εποχή με υψηλή ανεργία νέων. Είναι σε όλους γνωστό ότι η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα βάλλεται από παντού την τελευταία δεκαετία και είναι δύσκολα προσβάσιμη πολιτικά. Την χαρακτηρίζω ως «ευπαθή κοινωνική ομάδα» της εποχής μας.

Καταθέσαμε σχέδιο και φέραμε στο ΔΣ εισήγηση για την δημιουργία «Κέντρου στήριξης Νεολαίας», το οποίο δυστυχώς καταψηφίστηκε, αλλά κατόπιν σε διάλογο και με την αντιπολίτευση καταλάβαμε όλοι την αναγκαιότητα, ίσως με άλλη μορφή. Φέραμε προς διαβούλευση κανονισμό Τοπικού συμβουλίου Νέων, το οποίο δυστυχώς παραμελήθηκε. Σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά σε δήμο την «Ομάδα εθελοντών Νεολαίας» του δήμου μας με 6 δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα με την συμμετοχή συνολικά 300 εθελοντών και και 50 εγγεγραμμένους στο μητρώο εθελοντών.

Συνεργαστήκαμε με οργανώσεις όπως We4all, save your hood, όλοι μαζί μπορούμε.

Κάναμε τις «Ημέρες καριέρας» δίνοντας πρακτικές λύσεις σε θέματα απασχόλησης.

Σχεδιάσαμε από το μηδέν, οργανώσαμε και υλοποιήσαμε το 1ο και το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας στις δύο μεγαλύτερες και κεντρικές πλατείες της πόλης μας. Το 1ο φεστιβάλ είχε υποστηρικτές μεγάλους οργανισμούς της χώρας και φορείς της πόλης μας όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΙΝΕΔΙΒΙΜ του ΥΠ. Παιδείας, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ΚΕΔΕ, παρά το αρχικό «μούδιασμα» ενός νέου θεσμού στην πόλη μας, τελικά το 2ο Φεστιβάλ αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς και ειδικά από την αντιπολίτευση και αυτό με χαροποιεί προσωπικά και τον ίδιο και μας δίνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση και κυρίως για την μεγάλη συμμετοχή των νέων μας, τους οποίους για πρώτη φορά βραβεύσαμε σε εκδήλωση του δήμου.

Προσπαθήσαμε να έχουμε εξωστρέφεια και προβολή σε πανελλαδικά ΜΜΕ και τα καταφέραμε.

Όλα τα παραπάνω, έγιναν με ελάχιστους πόρους και το τονίζω, ο προϋπολογισμός της αντιδημαρχίας μας μαζί με τα λειτουργικά κόστη, αποτελεί το 1 τοις χιλίοις του συνολικού προϋπολογισμού του δήμου. 

Σχεδιάζουμε το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ της πόλης μας μαζί με κρατικά Πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Υπ.Ανάπτυξης.

Δεν εφεύρουμε τον τροχό αλλά πρωτοτυπήσαμε, κάναμε καινούργια πράγματα στην πόλη, ήρθαμε επιτέλους σε επαφή με τους νέους.

Αυτός ήταν και ο στόχος μου.

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι προσωπικά προσπαθώ να λειτουργώ ομαδικά και με όφελος για την κοινωνία και στην συγκεκριμένη περίπτωση για την πόλη μας.

Δουλεύουμε αθόρυβα, συστηματικά και εντατικά, επικοινωνούμε με τους πολίτες, κάνουμε δεσμούς μέσα στην ίδια την κοινωνία.

Ευχαριστώ θερμά προσωπικά όλους τους φορείς που συνεργάστηκα μέχρι σήμερα, τα λύκεια της πόλης μας και τους αξιόλογους διευθυντές τους, (θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε από τα καλύτερα σχολεία στην Αττική και κυρίως σε έμψυχο δυναμικό), τους φορείς γονέων, τους φορείς του αθλητισμού της πόλης μας, τις υπηρεσίες του δήμου και αρκετούς εργαζόμενους του δήμου που κοπιάζουν για την πόλη μας αφανώς, αρκετούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και βεβαίως τον δήμαρχο μας Βασίλη Ζορμπά που αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαμε ξεκινήσει καν να κάνουμε τόσα πράγματα για τους νέους και τον ΓΓ του δήμου μας, που με βοηθάει γραφειοκρατικά, τον Δρ. Μιλτιάδη Κύρκο και φυσικά όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.

Να κλείσω με μια προσωπική ρήση, για όλους τους νέους που κοπιάζουν και έχουν ελπίδες και όνειρα για το μέλλον :«στην αρχή υπάρχει αποδόμηση από το άμεσο περιβάλλον μας, μετά έρχεται η ευρεία αποδοχή και στο τέλος κάνουμε αναδόμηση των αρχικών στόχων μας και τα υλοποιούμε».

Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση σε όλους και καλή επιστροφή !

ΝΙΚΟΣ ΖΟΜΠΟΛΑΣ 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αγίας Παρασκευής 

Στατιστικός 

Ασφαλιστικός πράκτορας 

Αντιπρόεδρος ασφαλιστικών πρακτόρων Αττικής 

Μίνι Βιογραφικό του Αντιδημάρχου Νικόλαου Ζόμπολα

Ο κ. Ζόμπολας είναι:

  • 30 χρόνια Ασφαλιστικός πράκτορας 
  • Στατιστικός με ειδίκευση αναλογιστικής
  • Αντιπρόεδρος ΣΠΑΤΕ (Ασφαλιστικών πρακτόρων Αττικής)
  • Συνεργάτης Υπ. Τουρισμού-Παιδείας 2007-2009
  • Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος δήμου Αθηναίων 2014
  • Μέλος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης δήμου Αθηναίων 
  • Μέλος Τομέα Ανάπτυξης και συντονιστής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης γραμματείας επιστημονικών φορέων ΝΔ 2016
  • Υποψήφιος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ 2016-2022
  • Τακτικό μέλος ΕΝΕΒΑΠ
  • Δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής  2019-σήμερα
  • ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (άμισθος) 2019-σήμερα

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.