Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και Χρήστου οι “χρυσοί” αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους

2022 – Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Απόστολος Χρήστου τρία ονόματα που γράφτηκαν στην αθλητική ιστορία της Ελλάδας με «χρυσά» γράμματα. Τρεις αθλητές που μας κάνουν υπερήφανους και που αξίζουν τα μπράβο μας και την προσοχή της πολιτείας. Ο στίβος και η κολύμβηση είχαν την τιμητική τους αυτό το Δεκαπενταύγουστο!

  • «Χρυσός» στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,52 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Ο Έλληνας αθλητής ήταν καταπληκτικός στον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο την Τρίτη 16/8/2022 και με ένα απίθανο άλμα εις μήκος στα 8,52 μέτρα ήρθε πρώτος. «πέταξε» στο τέταρτο άλμα του, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος, η οποία είναι και ρεκόρ αγώνων.  Είχε δύο προηγούμενα άλματα στα 8,22μ. και 8,35μ. και η απόδοση του 8,52 του έδωσε την άνεση να μην κάνει πέμπτη και έκτη προσπάθεια. Ο24χρονος Μίλτος Τεντόγλου από τα Γρεβενά, είχε έρθει πρώτος στο Βερολίνο το 2018 και είχε στεφθεί Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο το 2021.

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να γράφει ιστορία με «χρυσά» γράμματα. Ένα από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, ο κορυφαίος άλτης εις μήκος στον κόσμο, πρόσθεσε μια ακόμα σπουδαία διάκριση στην τεράστια καριέρα του.

Χρήζει ίδιαίτερης σημασίας πως ο Τεντόγλου έγινε ο τέταρτος  back to back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

  • «Χρυσή» η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Το πρωί της ίδιας μέρας (Τρίτη 16/8/2022) στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η 38χρονη αθλήτρια έγινε πρωταθλήτρια πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Tερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 2:47:00. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έγινε μάλιστα η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Μετά την 4η θέση πριν από 25 ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, η Ντρισμπιώτη πήγε στη Βαυαρία με μοναδικό στόχο να βαδίσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Το πέτυχε σε χαρίζοντας στον ελληνικό στίβο το 12ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: «Χρυσό» μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (15/8/2022), ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Χρήστου είχε δείξει τις διαθέσεις του από την εκκίνησή του, κιόλας, η οποία ήταν φανταστική. Στη συνέχεια έδωσε μεγάλη μάχη με τον Ιταλό, ωστόσο με χρόνο 24.36 όχι απλά ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά έκανε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντας το δικό του 24.39 που σημείωσε στις 24 Ιουνίου στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης ανέβηκε στο βάθρο για την απονομή και κατάφερε να ακούσει το εθνικό ύμνο, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνηση του για την επιτυχία που πρόσφερε στην Ελλάδα.

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων