Με την πρόταση Οικονόμου συνεχίζουν δημοτική Αρχή και παρατάξεις στο ζήτημα του νέου Δημαρχείου

Φωτογραφία φόντου από vazakasmandalaki.gr/αρχιτέκτονες

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αναφερόμενοι στο σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με την ανέγερση του νέου Δημαρχείου, εν περιλήψει να επαναλάβουμε ότι με την απόφαση υπ’ αριθμ. 1576/2022 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η οποία χρηματοδοτεί το έργο, ζητείται από το Δήμο Αγίας Παρασκευής να καταβάλει το ποσό του 1.440.892,70 €!!! Αιτία εκσκαφικές εργασίες του βραχώδους εδάφους που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην μελέτη.

1576Η-ΑΠΟΦΑΣΗ-2022 Ο.Ε. Περιφέρειας Αττικής.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την Παρασκευή 2/9/2022.

Τα συμβάντα της συνάντησης

Ενώ ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τους επικεφαλής ότι θα φέρει πρόταση να πληρώσει ο Δήμος το ποσό της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης στην Περιφέρεια τμηματικά (κάτι που συζητήθηκε και στην συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη), εγκατέλειψε αυτή την πρόταση και “προσχώρησε” στην άποψη που διατύπωσε με ανακοίνωση ο Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή) και ακολούθησε ο Γιάννης Σταθόπουλος εν μέρει. Δηλαδή να πληρωθεί η δαπάνη των εκβραχισμών από τα απρόβλεπτα του έργου και να ακυρωθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Όλοι οι επικεφαλής και οι παρευρισκόμενοι έκαναν προτάσεις στην συνάντηση, συμφωνώντας στο τέλος με την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος εξήγησε ότι η απόφαση της Περιφέρειας πάσχει νομιμότητας για ΤΡΕΙΣ λόγους και κυρίως γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί αρμοδίως η δαπάνη και η συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Έγινε αποδεκτή ομόφωνα η πρότασή του να συνταχθεί έγγραφο προς την Περιφέρεια με αυτές τις απόψεις.

Στην συζήτηση επίσης ζητήθηκε από όλους η νομική συνδρομή για τον Δήμο μας τόσο για το θέμα της ερμηνείας της παραγράφου της Προγραμματικής Σύμβασης, όσο και για την εγκυρότητα της διαδικασίας που ακολούθησε η Περιφέρεια. Από όλους επίσης τονίστηκε η ανάγκη για την έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου που αφορά στην πορεία και στην εξέλιξη του έργου . Προγραμματίστηκε νέα συνάντηση αύριο Δευτέρα 5/9/2022 με συμμετοχή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι έγκυρες πληροφορίες

Η απόφαση της Περιφέρειας πάσχει νομιμότητας και πρέπει να καταστεί άκυρη. Έχει χαθεί όμως η προθεσμία Προσφυγής. Μπορεί όμως να ενημερωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία μέσα στο δίμηνο πραγματοποιεί έλεγχο νομιμότητας.

Και μία πληροφορία για αυτούς που καταγράφουν γεγονότα. Η μελέτη που είχε υποβληθεί το 2017 στην Περιφέρεια δεν είχε καθόλου ποσότητα εκβραχισμών!!! Ο Προϊστάμενος τότε Μελετών της Περιφέρειας (επί κ. Δούρου) σημερινός Γ.Γ. του Δήμου, Δρ Μιλτιάδης Κύρκος, τηλεφώνησε στον τότε Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και η μελέτη συμπληρώθηκε με 5 κυβικά εκβραχισμών!!! Ενώ σήμερα η Περιφέρεια προβάλλει ότι απαιτούνται πάνω από 15.000 κυβικά !!! Ίσως γι’ αυτό σήμερα κάποιοι δεν μπορούν να επικαλούνται ότι δεν ήξεραν…

Επίσης είναι περίεργο το γεγονός ότι, ενώ υπήρχε γεωτεχνική μελέτη η οποία αναφέρονταν σε συμπαγή βράχο, αυτό ΔΕΝ λήφθηκε υπόψη στην μελέτη!!! Κάποιος πρέπει να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα του κ. Οικονόμου και του κ. Μυλωνάκη (Αλλάζουμε). Και από την τωρινή δημοτική Αρχή και από την προηγούμενη.

Το aparaskevi-images.gr παρακολουθεί το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι ειδικές γνώσεις του Γιώργου Οικονόμου

Δεν είναι κακό να ζητάει κανείς μια δεύτερη άποψη και μάλιστα από άτομα που είναι γνώστες του αντικειμένου. Μάλιστα, όταν προέχει το συμφέρον αρκετών χιλιάδων πολιτών δεν πρέπει να αναμιγνύονται πολιτικές αντιπαλότητες, αλλά να υπάρχει ομόπνοια και αλληλεγγύη.

Είναι γεγονός ότι από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ο κ. Γιώργος Οικονόμου φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων, υπηρέτησε ως Μηχανικός Αεροπορικών Εγκαταστάσεων σε Σμηναρχίες και Πτέρυγες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατέλαβε κορυφαίες επιτελικές θέσεις σχετικές με τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των πάσης φύσεως υποδομών της Π.Α. και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και με ζητήματα περιβαλλοντικής και χωροταξικής πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ. Η εμπειρία αυτή τον κάνει ειδικό και ικανό να έχει κριτική και εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος του Δημαρχείου. Επόμενο ήταν (χωρίς να μειώνεται κανείς από τους υπολοίπους) να εισακουστεί η θέση του και οι προτάσεις του και στο τέλος να υπάρχει συναίνεση και κοινό σχέδιο δράσης πάνω σε αυτές.

Επίσης όσον αφορά τα θέματα της Αγίας Παρασκευής δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον και έχει άποψη την οποία δημοσιοποιεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε μεγάλα ζητήματα του Δήμου δεν διστάζει να προσφέρει στήριξη και γνώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο. Ανάλογη δραστηριοποίηση παρακολουθήσαμε από το Γιώργο Οικονόμου και τη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» σχετικά με τον προστασία του Υμηττού και του λόφου Τσακού, με τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας, με την πρωτοβουλία για την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου της πόλης, κ.α. Έντονη δραστηριοποίηση που μπορεί άνετα να του δώσει προβάδισμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.