“Νέα Αρχή”: «Κρυφτούλι» Ευθυνών για τους παιδικούς σταθμούς

Με την τελευταία της ανακοίνωση σχετικά με τους Παιδικούς Σταθμούς, η δημοτική αρχή  προσπαθεί με αλχημείες και ψεύδη να αποφύγει την πραγματικότητα και τις ευθύνες της. Ας απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα και ας μην προσπαθεί να κάνει συμψηφισμούς με προηγούμενες διοικήσεις. Οι δημότες δεν θα μπουν σ’ αυτή τη λογική.

1. Με δεδομένη την ανυπαρξία δομών κατάλληλων για βρέφη, τι εμπόδιζε την δημοτική αρχή τρία χρόνια τώρα να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να λύσει το πρόβλημα των βρεφών; Μήπως δεν υπήρχαν τα κατάλληλα ακίνητα;

 2. Όπως επικαλείται την απόσταση και “εύχεται” να μην στείλουν τα παιδιά τους οι γονείς με τα vouchers στους δημοτικούς σταθμούς αλλά στους ιδιωτικούς, ας καταλάβει και πόσοι γονείς δεν κάνουν καν αίτηση, γιατί δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά στο άλλο άκρο της πόλης. Ένας ορθός σχεδιασμός για την απορρόφηση όλων των παιδιών επιβάλλει τη μελέτη αναγκών σε κάθε γειτονιά, ώστε να μην αναγκαστεί να βάλει ο γονιός το χέρι στην τσέπη και στραφεί σε ιδιωτικές δομές, όσο αυτό κι αν βολεύει το Δήμαρχο, ούτε να ψάχνει τρόπους για μια προτεραιότητα στην κοντινότερη από το σπίτι τους δομή.

3. Ποια κενά θα καταλάβουν τα βρέφη, αυτά που δεν υπάρχουν; Και σε αυτή την περίπτωση, η δημοτική αρχή ευελπιστεί με το πέρασμα του χρόνου, τα βρέφη να θεωρηθούν νήπια ώστε να βρεθεί θέση;

 4. Από πότε δόθηκε, με απευθείας ανάθεση μάλιστα, η μελέτη του Παιδικού Σταθμού στην οδό Ρόδων, γιατί καθυστερεί υπερβολικά και γιατί δεν υλοποιήθηκε νωρίτερα;Μήπωςεπειδή ήταν πρόταση της αντιπολίτευσης; Ή γιατί δεν μπορούσατε λόγω αδιαφορίας και ανεπάρκειας να λύσετε το θέμα με το ακίνητο του Προφήτη Ηλία που το φέρατε 4 φορές με παραλείψεις και  χονδροειδή λάθη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή;

 5. Πού είναι οι αίθουσες της βαριάς προκατασκευής που θα φτιάχνατε σε χρόνο ρεκόρ, αντιγράφοντας τον Δήμο Γλυφάδας; Μείνατε απλώς στις ωραίες φωτογραφίες.

Μόνο αυτό σας έχει προφανώς μείνει, η επίδειξη, η φτηνή προπαγάνδα, η αυτοπροβολή, οι πελατειακές σχέσεις  και η μετάθεση των ευθυνών σε άλλους και στην αντιπολίτευση.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να εξασφαλίζει τη δυνατότητα απορρόφησης όλων των παιδιών στις δημόσιες δομές της πόλης μας και να μην προσθέτει νέα προβλήματα και άγχη στις οικογένειες, ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα. Η  παρελθοντολογία καθόλου δεν αφορά τους γονείς.

Αυτά που αναζητούν είναι  η αλήθεια, η συνέπεια και οι λύσεις.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.