Νίκος Ζόμπολας: Προκρίνω πολιτική λύση για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής η συμφωνία με τον εργολάβο

Είμαι αναγκασμένος να κάνω προσωπική τοποθέτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που προέκυψε, με την απόφαση «φάουλ» του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την δαπάνη των 1,4 εκ ευρώ που καταλογίζεται στις υποχρεώσεις του δήμου μας για την αποπεράτωση του δημαρχείου.

Τα δημαρχεία κάθε πόλης είναι πάντα και τοπόσημα και χαρακτηρίζουν την πόλη και τους δημότες της και είναι σημαντικά για όλους. Είναι το κέντρο της πόλης, των αποφάσεων και των υπηρεσιών στους πολίτες για αυτό να μην το υποβαθμίζουμε.

Το δημαρχείο αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο έργο της πόλης και ίσως όλων των εποχών.
Να τονίσω ότι αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολο να ανατραπεί και άρα θα πρέπει ο Δήμος μας να βρει τον τρόπο να πληρώσει από την τσέπη του αυτές τις επιπλέον δαπάνες. Δεν γνωρίζω αν το αίτημα του εργολάβου είναι δίκαιο ή όχι, εξάλλου είναι μια ιδιωτική εταιρία, που λογικό είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της και τα κέρδη της.

Άρα μένουν τα κρίσιμα ερωτήματα, ποιοι γνώριζαν για την απόφαση αυτή πριν οδηγηθεί προς ψήφιση και πως μπορεί ο Δήμος μας πλέον να αντιδράσει και να βρεθούν τα 1,4 εκ για να πληρώσει και να αποπερατωθεί το έργο.Παρά την σωστή και άμεση αντίδραση του δημάρχου και την συνάντηση του με τον υπουργό Ανάπτυξης, όσον αφορά το ΠΔΕ και ενδεχόμενο ΕΣΠΑ, είναι χρονοβόρα και με αμφίβολη κατάληξη και μιλάμε για διαδικασίες που μπορεί να κρατήσουν μήνες ή και χρόνια και να μείνει το έργο έτσι.

Εν κατακλείδι, μένει η συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής για «πολιτική λύση», που από ότι φαίνεται ξεκίνησε το ζήτημα ή την ιδιωτική συμφωνία με τον εργολάβο για ομαλή αποπληρωμή.Ως μέλος της διοίκησης προκρίνω την πολιτική λύση με αραγή ενότητα όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά ως άνθρωπος της αγοράς εμπιστεύομαι και την συνεννόηση με την εταιρία για ομαλή λύση.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση και η πρωτοβουλία των ενεργειών αφορούν κυρίως τον ίδιο τον δήμαρχο για την επιτυχή κατάληξη αυτού του προβλήματος.


Νίκος Ζόμπολας

Αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.