Προς άμεση δημοπράτηση το έργο αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Φαίνεται ότι ένα από τα θέματα που έχει πάρει πολύ στα σοβαρά ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είναι η αποπεράτωση του κολυμβητηρίου στην περιοχή της Νέας Ζωής. Όπως ήδη έχει κάνει γνωστό, στόχος του είναι η ολοκλήρωση του έργου μέσω του νόμου περί αποπεράτωσης αυθαιρέτων, διαδρομή που όπως χαρακτηρίστηκε αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία. Το βασικότερο βήμα ήταν η εξεύρεση του οικονομικού πακέτου για την δημοπράτηση, μιας και το ποσό που απαιτείται δεν είναι και ευκαταφρόνητο.

Ήδη έχουν δεσμευθεί από την Περιφέρεια Αττικής 2.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτό (Τεχνικό Πρόγραμμα 2022). Απ’ ότι φαίνεται η σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα ο Δήμος θα διαθέτει ακόμη 2.000.000 ευρώ. (εξόφληση σε 12 έτη με ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση περίπου 200-220.000 €). Όσον αφορά το υπόλοιπο αναγκαίο ποσό θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, όπως προέκυψε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. (28/9/2022, ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης περί επιλογής και έγκρισης  χρηματοπιστωτικού ιδρύματος,  με το οποίο θα συνομολογηθεί δάνειο ποσού 2.000.000,00€ για την εκτέλεση του έργου «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται, αν όχι την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σίγουρα μες το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς να προχωρήσει σε δημοπράτηση του έργου. Και μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες θα κληθούν να παραβρίσκονται πολύ σημαντικές παρουσίες …

Στη συνέχεια απαιτείται ένα χρονικό διάστημα περίπου έξι (6) μηνών για τα διαδικαστικά έως την έναρξη των εργασιών στο τρίγωνο Μακεδονίας – Ηπείρου – Μ. Αλεξάνδρου, το οποίο μπορεί να επεκταθεί έως και οκτώ μήνες ανάλογα με τις ενστάσεις που θα κατατεθούν. Όσον αφορά την περάτωσή του ας προετοιμαστούμε για μια περίοδο 2-3 ετών.

Φυσικά αυτό το γεγονός θα δώσει έναν σημαντικό πόντο στην παράταξη Ζορμπά και αν μάλιστα καταφέρει να ξεκινήσει ο εργολάβος πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος 2023), γίνεται κατανοητό, ότι ο Βασίλης Ζορμπάς θα είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος. Θα σηματοδοτήσει μια πολύ μεγάλη επιτυχία, θα κλείσει μια ακόμα πληγή του Δήμου και πιθανά να αποτελέσει μια ώθηση σε επανεκλογή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.