Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Περισσότεροι από 130 ομιλητές και ομιλήτριες – ιατροί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοικησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής – θα αναδείξουν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου – το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά από ΟΤΑ Β΄ Βαθμού, την Περιφέρεια Αττικής – θα αναλυθούν οι νέες παράμετροι και τα προβλήματα του υγειονομικού συστήματος μετά τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην υγεία του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα θα αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης μπορούν να συνδράμουν στην αναβάθμιση τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από συνεχή και γόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία, τους επιστημονικούς φορείς και τους παρόχους υγείας.

Στα πάνελ του συνεδρίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και μείζονα ζητήματα της σύγχρονης εποχής, όπως οι θετικές συνέπειες που έχουν στην υγεία των πολιτών οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος – «πράσινη» διαχείριση του αστικού ιστού, ανάπλαση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ανακύκλωση κλπ – η υγεία ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ιδίως μέσω του τουρισμού υγείας και ευεξίας, οι βιωματικοί τρόποι αντιμετώπισης των ψυχικών νοσημάτων και του bulling κ.α. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ιατρών της Ομογένειας, οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο.

Για πρώτη φορά επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου στην επίσημη έναρξη ημέρα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα βραβευθούν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο9 προσωπικότητες από τον χώρο της ιατρικής, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν – μια βράβευση η οποία εφεξής θεσμοθετείται σε ετήσια βάση από το ΕΔΔΥΠΠΥ.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τη δήλωση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Πηγή: eddyppy.g

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.