Η “Νέα Αρχή” ενημερώνει τους ευάλωτους πολίτες σχετικά με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Σε μια πολύ σημαντική και χρήσιμη ανακοίνωση-ενημέρωση προχώρησε η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” σε συμπαράσταση και με αλληλεγγύη προς τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικίας τους λόγω κατάσχεσης ή πλειστηριασμού από τα γνωστά funds.

“Προς ενημέρωση των ευάλωτων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν καταδιωκτικά μέτρα για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από εταιρείες διαχείρισης χρέους και απαιτήσεων, γνωστών ως funds ( όπως η DoValue, η Intrum και άλλες), και έλαβαν είτε μια διαταγή πληρωμής, είτε μια πράξη κατάσχεσης του ακινήτου τους ή ακόμη και αν βρίσκονται λίγο πριν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους,  ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ , Η ΑΠ 822/2022ΑΚΥΡΩΝΕΙ αυτές ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ. Είναι παράνομο και άκυρο δηλαδή,  να ξεκινούν πρώτες εκείνες τις πράξεις εκτέλεσης στο όνομα των τραπεζών που εκπροσωπούν (πχ. της Πειραιώς ή της Eurobank) διότι έχουν συσταθεί με τον ν.3156/2003  και όχι με τον ν.4354/2015.

Η μόνη νομιμοποίηση που τους αναγνωρίζεται από τον νόμο είναι εκείνη της εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης και ρύθμισης της οφειλής και σε καμία περίπτωση δεν αφορά και την διενέργεια πράξεων κατασχέσεων και πλειστηριασμού.

Έχουν δημοσιευθεί παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις και στα Πρωτοδικεία και στα Εφετεία της χώρας μας, με όλες να δικαιώνουν τους δανειολήπτες. Είναι μια σπουδαία νομολογία, που έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τους δανειολήπτες στη χώρα μας, καθώς μετά τις εκάστοτε νομοθετικές διατάξεις που προστάτευαν την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμό, αυτή τη χρονική περίοδο δεν είναι καθολική αυτή η προστασία, και οι τράπεζες μέσω των funds έχουν ξεκινήσει αδιακρίτως μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Προσοχή: η ακυρότητα ΔΕΝ είναι Αυτόματη. Πρέπει να δημοσιευθεί δικαστική απόφαση. Επομένως, όσοι συμπολίτες μας, είτε ευάλωτοι είτε καταδιωκόμενοι με διαταγή πληρωμής και κατασχέσεις των ακινήτων τους από τις τρίτες εταιρείες funds, έχουν μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ακόμη και αν έχουν χάσει όλες τις δικαστικές ενέργειες στο παρελθόν, ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ αν υπάρχουν ακόμα οι νόμιμες προθεσμίες ενώπιον των Δικαστηρίων και να ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ είτε την διαταγή πληρωμής που τους επιβλήθηκε είτε την κατάσχεση είτε ακόμη και τον πλειστηριασμό κάποιου ακινήτου τους.

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, σε αντίθεση με την ΑΠΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, στέκεται δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας έμπρακτα και είναι στη διάθεσή τους πάντα για την επίλυση των τόσο σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας τους.

(Το νομικό σκέλος της ανακοίνωσης επιμελήθηκε το στέλεχος της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, δικηγόρος Όλγα Παρδάλα)”.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.