Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ξεκινά ο διαγωνισμός για τη Στέγη...

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ξεκινά ο διαγωνισμός για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (VD)

Στην ουσία η έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του σπουδαιότερου έργου για το Δήμο Αγίας Παρασκευής, της υλοποίησης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/10/2022. Ένα έργο με τεράστια κοινωνική προσφορά που θα κοσμήσει το δήμο.

Το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε με Προεδρεύων το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, παρουσία των μελών της Ο.Ε., του Γ.Γ. κ. Μιλτιάδη Κύρκου, της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας Ε. Γατσούλη και της προϊσταμένης Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Κανέλλου.

Βασική η παρουσία των κ.κ. Μητσοπούλου και Μίζη, νυν και πρώην προέδρων του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Αγίας Παρασκευής «ΧΕΛΙΔΟΝΙ», αφού ουσιαστικά για τα μέλη του συλλόγου αυτού προορίζεται η Στέγη.

Ο τίτλος του θέματος που βρήκε σύμφωνη όλη την αντιπολίτευση ήταν: Λήψη απόφασης για την έγκριση προμελέτης, τευχών δημοπράτησης και όρων διακήρυξης του έργου «ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του Δήμου, γιατί αφορά κοινωνική ομάδα. Είναι από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα που μπορεί να κάνει ένας Δήμαρχος. Μιλώντας με συγκίνηση και με κοινωνική ευαισθησία το αφιέρωσε στην μνήμη των γονιών του. Όσο για τη μετέπειτα λειτουργία του, είπε πως θα ενημερωθούν και από άλλους δήμους που διατηρούν αντίστοιχες δομές. Για τη χρηματοδότηση λειτουργίας υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ. Σημαντικό τόνισε είναι ότι ο χειρισμός που επέλεξε η δημοτική Αρχή είχε αποτέλεσμα. «Αυτό το έργο το πήρα απάνω μου και το έφερα εις πέρας και είναι το πιο σημαντικό έργο που έχει γίνει στο δήμο», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Τη στήριξή τους και την θετική ψήφο τους πρόσφεραν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου και Γιάννης Μυλωνάκης. Με τον κ. Σταθόπουλο να συμφωνεί ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο. Χωρίς να θέλει καμία καθυστέρηση για την υλοποίησή του ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος για το διαγωνισμό ώστε να υπάρξουν πιο πολλές προσφορές προς όφελος του έργου.

Ο κ. Οικονόμουδήλωσε ότι στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτό το έργο, παρόλο που η παράταξή του θα επέλεγε άλλη διαδικασία και τώρα θα είχε ξεκινήσει η κατασκευή. Επισήμανε ότι χρειάζεται προετοιμασία άμεσα για τη στελέχωση με προσωπικό και τον τρόπο που θα δουλέψει  όταν πρόκειται για τέτοιες δομές. Τέλος ευχήθηκε να έχει καλή τύχη.

Χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι να υλοποιηθεί, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, τόνισε ο κ. Μυλωνάκης. Το βασικό μήνυμα είναι πως είναι αυτονόητη υποχρέωση του δήμου προς τους συμπολίτες μας που είναι άτομα με αναπηρίες και πως οι γονείς θα είναι πιο ήσυχοι για το μέλλον των παιδιών τους. Να γίνει γρήγορα και όλοι μαζί να δούμε πως θα ξεπεράσουμε όποιο σκόπελο προκύψει. Πρότεινε δε παράλληλα να δημιουργηθείς μια Ομάδας Εργασίας με συμμετοχή  και μελών του συλλόγου γονέων «Χελιδόνι».

Οι κυρίες Μητσοπούλου και Μίζη μίλησαν για ένα θέμα ζωής, μείζονος σημασίας, ευχαρίστησαν θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και ζήτησαν να μην γίνει θέμα μικροπολιτικής και να μην χαθεί χρόνος στις λεπτομέρειες.

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.