Πιστοποιημένες όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου, μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το aparaskeviimages.gr με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλη Σάρκουλα, του θέσαμε το θέμα των παιδικών χαρών και το κατά πόσο είναι πιστοποιημένες ή όχι.

Ο κ. Σάρκουλας μας ενημέρωσε ότι όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου είναι πιστοποιημένες από το 2019 και έκτοτε και φέρουν το επίσημο σήμα του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα η διαδικασία που ακολουθήθηκε, και είναι η νόμιμη, έχει ως εξής: Η TÜV HELLAS (Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης) ελέγχει την παιδική χαρά και δίνει την πιστοποίηση. Σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσει κάποια σημεία παρέμβασης, αφού αυτά διορθωθούν, επαναλαμβάνει τον έλεγχο και εφόσον είναι όλα σωστά δίνει την πιστοποίηση. Στη συνέχεια όλες οι πιστοποιήσεις προσκομίζονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο δίνει το ειδικό κυκλικό σήμα (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΦΕΚ 931Β/2009) ξεχωριστά για κάθε παιδική χαρά. Ο Δήμος τοποθετεί ακολούθως το σήμα. Αυτό γίνεται σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το 2019 και μετά. Η πιστοποίηση γίνεται σε ετήσια βάση.

Βάση νόμου πιστοποιημένα είναι και τα όργανα-παιχνίδια που τοποθετούνται και επίσης ελέγχεται το σημείο που θα γίνει η τοποθέτησή τους (αν υπάρχει η σωστή απόσταση μεταξύ τους, κ.λπ).

Για του λόγου το αληθές το aparaskevi-images.gr επισκέφτηκε έναν αριθμό παιδικών χαρών και παρουσιάζει σχετικές φωτογραφίες.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Όσον αφορά τις φθορές εξαιτίας βανδαλισμών, καιρικών συνθηκών ή συχνής χρήσης, ο Αντιδήμαρχος μας εξήγησε ότι υπάρχει σύμβαση με εταιρεία συντήρησης που αποκαθιστά τις ζημιές μόλις αυτές γίνουν αντιληπτές.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Ο κ. Σάρκουλας θέλησε τέλος να διευκρινίσει ότι “άλλο είναι η πιστοποίηση και άλλο η αποκατάσταση πιθανών ζημιών που μπορεί να χρειαστεί να γίνει κατά τη διάρκεια του έτους”.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

——-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.