Φιλοξενία ομάδας Ρουμάνων καθηγητών μηχανολογίας στο 1ο Επα.Λ. Αγ. Παρασκεύης

Στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος 14 εκπαιδευτικούς από το Τεχνικό Κολέγιο “Lațcu Vodă” της πόλης Siret της Ρουμανίας φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και την IDEC SA, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτούμενου Προγράμματος με τίτλο “Good practices for optimizing the integration stages of car mechanics on the labor market” ήτοι, “Καλές πρακτικές για τη βελτιστοποίηση των σταδίων ένταξης των μηχανικών αυτοκινήτων στην αγορά εργασίας”.

Σκοπός της δράσης ήταν η γνωριμία των συναδέλφων εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος, η ξενάγηση τους σε εργαστηριακούς χώρους του τομέα Μηχανολογίας και η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και καλών εκπαιδευτικών πρακτικών.

Το γκρουπ των συναδέλφων εκπαιδευτικών υποδέχθηκε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Ντάβος και συνόδεψαν καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης οι μηχανολόγοι καθηγητές Κωνσταντίνος Κιούσης και Ελευθερία Λάρδα.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε στην επαγγελματική κατάρτιση που λαμβάνουν οι μαθητές, στις εκπαιδευτικές μεθόδους και τις τεχνικές διδασκαλίας που αξιοποιούνται σε ένα σύγχρονο επαγγελματικό λύκειο καθώς και στην κατανόηση της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας.

Οι διδάσκοντες του τομέα Μηχανολογίας Κωνσταντίνος Ραυτόπουλος και Ευαγγελία Αράχωβα πραγματοποίησαν στα Αγγλικά πρότυπο μάθημα στους συμμετέχοντες του προγράμματος σχετικά με το σύστημα ανάφλεξης κινητήρα.

Με το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες απέκτησαν μια σφαιρική αντίληψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τα μάτια ενός μαθητή της Γ’ Λυκείου του τομέα Μηχανολογίας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.