Απεργία ΜΜΜ: ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να κριθεί παράνομη -Τι ισχύει ως τώρα

ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ζήτησαν να κριθεί παράνομη ως προς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η προσφυγή των δύο φορέων θα εκδικαστεί σήμερα στις 12:30.

Στην αυριανή γενική απεργία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πολύωρες στάσεις εργασίας, αλλά και 24ωρες κινητοποιήσεις.

Για το Μετρό, δηλαδή τις Γραμμές 2 και 3, εξέδωσε ανακοίνωση το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών), στην οποία τονίζεται πως οι δύο Γραμμές του μετρό θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00, για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών.

Για τη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ), ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου σωματείου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Για το τραμ, τα δύο σωματεία ηλεκτροδηγών έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με στάσεις εργασίας και πως το μέσο θα λειτουργεί στο διάστημα από τις 8:00 το πρωί έως και τις 22:00.

Στην αυριανή απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τα τρόλεϊ, δηλαδή το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, θα ανακοινώσουν σήμερα το πώς ακριβώς θα συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης.

Η απεργία θα επηρεάσει και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΟΑΣΘ, «η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων».

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν περεταίρω την Τετάρτη, καθώς «χειρόφρενο» τραβούν και οι οδηγοί ταξί. Όπως αναφέρει ο ΣΑΤΑ, η απεργία στα ταξί θα ισχύει από τις 6:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 6:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου.

Σχετικά με τα τρένα και τον προαστιακό, στην αυριανή απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να προτείνει στάσεις εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00. Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΝΟ, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια καθ’ όλο το 24ωρο. Η κινητοποίηση αφορά όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: aytodioikisi.gr

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.