Συνάντηση του συλλόγου της “Αναγέννησης” με τον Δήμαρχο & την τεχνική υπηρεσία για την κυκλοφοριακή μελέτη Πευκακίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, στο γραφείο του κ. Δημάρχου η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου της “Αναγέννησης” Πευκακίων με τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών κ. Σάρκουλα, τη νέα διευθύντρια Τεχνικής υπηρεσίας κα Γατσούλη και τον Συγκοινωνιολόγο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Λαμπρινάκης, ο Γραμματέας κ. Γιώτας και η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων κα Παπακωνσταντίνου.

Κύριο θέμα της συζήτησης η Κυκλοφοριακή Μελέτη των Πευκακίων και η εφαρμογή της εφόσον εγκριθεί, ανεξάρτητα από το Σ.Β.Α.Κ.

Πράγμα το οποίο είναι εφικτό, σε αυτό επιμείναμε σαν Σύλλογος από την αρχή της συζήτησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κλείσαμε νέο ραντεβού για τις 25 Νοεμβρίου όπου συν της άλλης θα παραβρεθεί ο Μελετητής κ. Ριζομιλιώτης για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Πέρα της Κυκλοφοριακής Μελέτης συζητήσαμε και τα θέματα που είχαμε θίξει σαν Σύλλογος με έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και αφορούσαν:

1. την έλλειψη δημόσιου φωτισμού στα Πευκάκια και την έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος.

2.τις πλατείες Ησιόδου, Ηλιάκη και Ρίτσου.

3.το οικοδομικό τετράγωνο 293 στην Αγελάου.

4. την έλλειψη οδικών σημάτων στο 14ο νηπιαγωγείο.

Όσο αφορά τον δημόσιο φωτισμό, η μηχανικός του Δήμου κα Στέλλα Κουλουμπέρη, έχει λάβει το έγγραφο μας, σύντομα θα προβεί σε αυτοψία των όσων σημείων έχουμε επισημάνει, ώστε στη συνέχεια να καταθέσει την έκθεσή της στον ΔΕΔΔΗΕ για τον ηλεκτροφωτισμό.

Για τις πλατείες Ηλιάκη και Ρίτσου, ξεκινά ο Δήμος την κατασκευή τους τον Φεβρουάριο του 2023.

Τον ίδιο μήνα ο Σ.Π.Α.Υ ξεκινά και τη πλατεία της Ησιόδου στην οποία συμπεριλαμβάνεται και οικολογική παιδική χαρά.

Για το οικοδομικό τετράγωνο 293 της Αγελάου αναμένεται το επικαιροποιημένο τοπογραφικό του Δήμου προς τις Κ.Τ.Υ.Π.

Πρόταση του Συλλόγου την οποία και αποδέχτηκε ο κ. Δήμαρχος, είναι να περιφραχθεί ο χώρος, με μονή είσοδο από την οδό Φιλικής Εταιρείας και διπλή είσοδο από την οδό Αγελάου.

Ο Σύλλογος θα καθαρίσει τον χώρο, θα τοποθετήσει παγκάκια και κάδους απορριμμάτων, θα συντηρεί το πράσινο, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο αναψυχής, όπως έκανε με το αθλητικό κέντρο και όλα αυτά μέχρι να οικοδομηθεί το Γυμνάσιο Πευκακίων.

Για την έλλειψη οδικών σημάτων στο 14ο νηπιαγωγείο, ο Δήμος με το έγγραφο μας προχώρησε άμεσα στην τοποθέτηση οδικών σημάτων επί της οδού Κάδμου και επί της οδού Σοφοκλή.

Εντός των ημερών θα δημιουργήσει και διάβαση πεζών επί της οδού Σοφοκλή τόσο με σήματα και φωτεινή ένδειξη, όσο και με γραμμές επί της ασφάλτου.

Επίσης την Άνοιξη του 2023 θα ξεκινήσει στα Πευκάκια εργολαβία ασφαλτοστρώσεων σε πολλούς δρόμους της συνοικίας, με αρχή όλους τους δρόμους όπου πραγματοποιήθηκαν έργα ομβρίων και στη συνέχεια και σε άλλους δρόμους της συνοικίας μας.

Σαν Σύλλογος συνεχίζουμε το έργο μας με βάση το υπόμνημα που έχουμε γνωστοποιήσει τόσο στα μέλη μας και ευρύτερα στους κατοίκους της συνοικίας μας, όσο και στον Δήμο και τις υπηρεσίες του.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.