Τάσος Μπομπόνης: Ο Σύλλογος του Αι Γιάννη να είναι λειτουργικός, δημοκρατικός και γόνιμος

Μετά από χρόνια – και ευτυχώς – ελήφθη απόφαση να «ανοίξει» ο σύλλογος του Άι Γιάννη. Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκε με ανακούφιση και ενδιαφέρον ότι μπορεί να ανανεωθεί ο ιστορικός αυτός σύλλογος με νέο αίμα, νέες σκέψεις, νέες απόψεις, νέες πρωτοβουλίες. Δυστυχώς, η συνέχεια κατά την άποψή μου, είχε διάφορα μελανά σημεία.

Καταρχάς οι παλινωδίες του διοικητικού Συμβουλίου έδωσαν το δικαίωμα σε κάποιες παρατάξεις να γράψουν αθρόα μέλη, τα οποία μάλιστα αρκετά από αυτά δεν είναι κάτοικοι του Άι Γιάννη, με σκοπό να ψηφίσουν τους δικούς τους υποψηφίους,. Σύμφωνα με το καταστατικό, για να είναι κάποιος υποψήφιος και να έχει το δικαίωμα ψήφου πρέπει να είναι εγγεγραμμένος και ταμειακά ενήμερος τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών. Η προηγούμενη διοίκηση ατυχώς, είχε προφορικά αφήσει να εννοηθεί, ότι δε θα ισχύσει αυτό. Όταν όμως διαπίστωσε τι πήγαινε να γίνει, αποφάσισε να τηρήσει το καταστατικό.

Την ημέρα των επαναληπτικών εκλογών, παρόλο που ενεγράφησαν το τελευταίο διάστημα πάνω από 700 νέα μέλη επιπλέον των 450 παλαιών (τα οποία όμως δεν είχαν εκκαθαριστεί) βρέθηκαν στην αίθουσα, εκτός των υποψηφίων και του διοικητικού συμβουλίου, αλλά 20-25 άτομα. Δηλαδή ούτε το 2% των συνολικά εγγεγραμμένων μελών. Αυτό επιβεβαιώνει δύο πράγματα. Πρώτον την αδιαφορία των δημοτών για τα κοινά και δεύτερον οτι πολλές εγγραφές δεν έγιναν απο τα ίδια τα μέλη. Ευτυχώς, στο τέλος επικράτησε η λογική (με τη συμβολή του κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ) και ψηφίστηκε η πρόταση του κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, για ένα επτάμηνο μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο, έτσι ώστε στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι. Αυτό που δεν κατάλαβα, ήταν η επιμονή κάποιων οι επόμενες εκλογές να γίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ σε έξι μήνες. Ελπίζω αυτό να μην υποδηλώνει ότι ίσως ελέγχουν κάποια πλειοψηφία από τα νέα εγγεγραμμένα μέλη και δε θέλουν να γραφτούν και άλλα.

Στο δια ταύτα, για να υπάρξει λειτουργικός, δημοκρατικός και γόνιμος σύλλογος και όχι μια μικρογραφία του Δημοτικού συμβουλίου, έχω να προτείνω τα εξής

Πρώτο μέλημα του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι η αλλαγή του καταστατικού έτσι ώστε

Α. Μέλη να γίνονται μόνο κάτοικοι ή ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Άι Γιάννη. Θεωρώ απαράδεκτο άνθρωποι από το Κοντόπευκο η τα Πευκάκια να ψηφίζουν ή να ψηφίζονται στο σύλλογο του Αγίου Ιωάννη

Β. Για την εγγραφή στο σύλλογο να απαιτείται να έρχεται αυτοπροσώπως το υποψήφιο μέλος και να παραδίδει υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr στην οποία να δηλώνει ότι αποδέχεται το καταστατικό και κατοικεί ή κατέχει ιδιοκτησία στον Άι Γιάννη.

Γ. Το διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται, να έχει διετή ή το πολύ τριετή θητεία

Δ. Να απαγορεύεται να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Επιπλέον, καλό θα ήταν

– να γίνει mailing list που θα ενημερώνει τα μέλη για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του διοικητικού Συμβουλίου

– να γίνονται ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα και έρευνες στα σπουδαία θέματα.

Να δημιουργηθεί ιστοσελίδα, και ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των μελών και των κατοίκων της περιοχής

Κλείνοντας θέλω να κάνω έκκληση σε όποιες παρατάξεις έκαναν εγγραφή μελών τα οποία δεν είναι κάτοικοι της περιοχής του Άι Γιάννη, να τα αποσύρουν. Ειδάλλως καλώ το νέο διοικητικό συμβούλιο, αφού εκκαθαρίσει το μητρώο μελών, να προτείνει στα μέλη αυτά για λόγους ηθικούς, να αποσύρουν την εγγραφή τους

Tάσος Μπομπόνης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.