“Νέα Αρχή” Η αντιπολίτευση του «καναπέ» και η δημοτική αρχή της ανεπάρκειας

Ως απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο αναφέρθηκε σε μερίδα της αντιπολίτευσης και στελεχών της, που ασκούν ρηχό επίπεδο αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να γραφτούν πολλές σελίδες.

Από τη μεριά της παράταξής μας, θα αρκεστούμε στην υπενθύμιση δύο καίριων σημείων, που κάποιοι (βολεύονται να) τα ξεχνούν:

  1. Θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος των διοικούντων, η καταγραφή των κακώς κειμένων  σε έργα, σε αστοχίες και παραλείψεις.
  2. Το πολιτικό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει υποβαθμιστεί από τη δημοτική αρχή πολλάκις, σε δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει viral και έχουν χαρακτηρίσει τον πολιτικό λόγο των διοικούντων της πόλης μας σε ολόκληρη τη χώρα.

Αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης (να προσθέσουν θέσεις στάθμευσης, να λύσουν το κυκλοφοριακό, το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας, το αμαξοστάσιο, την σχολική στέγη και τόσα άλλα) ασκούν κριτική στους δημότες και στην αντιπολίτευση, αμαυρώνοντας και εκβιάζοντας την ελεύθερη έκφραση. Κάνουν πολιτική με βερμπαλισμούς, υποσχέσεις και ανέφικτους στόχους. «Μετρό στην κεντρική πλατεία..», «Κάθε εβδομάδα εδώ και δύο χρόνια δημοπρατούν το Κολυμβητήριο…»..

Για όποιον τα αμφισβητεί, υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα.

Οι δημότες βλέπουν και κρίνουν.

Η παρούσα δημοτική αρχή, που λίγοι μήνες της μένουν, έχει ρεκόρ αρνητικής δημοσιότητας σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Αιτία δεν αποτελεί μόνο η απαξίωση θεσμών, συλλόγων, σωματείων και δημοτών, που είναι πρόδηλη από την πρώτη μέρα της θητείας της. Η δυσαρέσκεια προκύπτει από την ανεπάρκεια σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης, διοίκησης και ολοκλήρωσης έργων, μεγαλεπήβολων ή μη, μιας δημοτικής αρχής που δεν ντρέπεται να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.