Οι “Αλλάζουμε” άκουσαν τους πολίτες και έγιναν μέρος της λύσης των προβλημάτων τους

Μέσα από το aparaskevi-images.gr παρακολουθήσαμε την μεγάλη δράση της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε – ενεργοί πολίτες” στις γειτονιές της πόλης. Ο επικεφαλής Γιάννης Μυλωνάκης και τα στελέχη της παράταξης βρέθηκαν στους δρόμους και τα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής ρωτώντας τους κατοίκους, ακούγοντας τα προβλήματά τους και προτείνοντας λύσεις. Η δράση αυτή, που διήρκεσε από τις 28/5 έως τις 7/11 και συνοδευόταν από ανάλογο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακή και ευρηματική.

Στη δράση αυτή αναφέρεται η ακόλουθη ανακοίνωση του κ. Γιάννη Μυλωνάκη, στην οποία περιγράφεται και μια παρόμοια κίνηση άλλης παράταξης που ξεκινά μόλις τώρα.

“Εδώ και μήνες, μέσα από τη δράση “Ακούμε τις γειτονιές”, τα στελέχη του “Αλλάζουμε” βρεθήκαμε δίπλα στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Ακούσαμε τα προβλήματα τους, συζητήσαμε, βγάλαμε συμπεράσματα, προτείναμε λύσεις.

Γιατί εντέλει αυτός είναι και ο ρόλος μιας δημοτικής παράταξης που φιλοδοξεί να γίνει αύριο η δημοτική αρχή στην πόλη μας. Να ακούει τους δημότες και να αποτελεί μέρος της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Πριν από λίγες μέρες, με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε αντίστοιχη πρωτοβουλία μιας άλλης δημοτικής παράταξης. Η ομοιότητα με τη δική μας πρωτοβουλία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Αλλά μακάρι να ήταν εκεί το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι, ως προηγούμενη δημοτική αρχή, είχαν επί 5 ολόκληρα χρόνια τη δυνατότητα να λύσουν πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Αγία Παρασκευή.

Τους καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην πραγματικότητα της πόλης μας, αλλά οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ανανέωση και οι αλλαγές που χρειάζεται η Αγία Παρασκευή δεν γίνεται με την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων.”

Η αφίσα της δράσης των “Αλλάζουμε”

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.