Λεωνίδας Ε. Ψύλλας: Αντίο φίλε Μιχάλη η Αγία Παρασκευή και ο πολιτικός της κόσμος, είναι φτωχότερη σήμερα.

Αντίο “παλιέ”.

Η Αγία Παρασκευή και ο πολιτικός της κόσμος, είναι φτωχοτερη σήμερα.

Ο Μιχάλης Ρέιερ, δεν είναι πια ανάμεσά μας, σημαδευοντας μας, με το τεραστιο κενό που αφηνει η αναχώρηση του για άλλες πολιτειες.

Γεννημένος στις 17 Νοέμβρη 1953, εκ γενετής συνδεδεμένος με την εξεγερση του Πολυτεχνείου, ο Μιχάλης γαλουχηθηκε στην οικογένειά του με τις καλύτερες αγωνιστικές, δημοκρατικές παραδοσεις του λαού μας.

Πνεύμα ανήσυχο και ανυποτακτο, ριζοσπαστικό και ρηξικελευθο, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ εξαρχής, αποτελώντας ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του. Έκτοτε, η ζωή του συνδέθηκε άρρηκτα με όλους τους αγώνες της μεταπολιτευσης για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Εθητευσε με επιτυχία σε πολλές αυτοδιοικητικες, κομματικές και κυβερνητικές θέσεις ευθυνης, αφήνοντας παντού το προσωπικό του στίγμα, μη δισταζοντας ακόμα κσι να συγκρουσθει, υπερασπιζομενος τις απόψεις του, κόντρα σε όσα θεωρούσε κακώς κείμενα.

Θα τον θυμάμαι για πάντα, να βγαίνει τρέχοντας απο την κεντρικη είσοδο του Κοινοβουλίου, σχηματιζοντας με τα δάκτυλα του το σημα της νίκης, αναγγελοντας, πρώτος αυτός, στο πλήθος των συγκεντρωμενων την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη, το μακρινό 1985.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Μιχάλη, ήταν η απίστευτη ευφυία του.

Γρήγορος στη σκέψη, με ιδιαίτερες αναλυτικές αλλά και συνθετικές ικανότητες βαθύτατα φιλοσοφημενος και συγκρουσιακος, συνδύαζε μοναδικά το χιούμορ με την ενεργή πολιτική, την επανάσταση με πρακτικά εφαρμόσιμες πολιτικές. Ακόμα και οι “αντίπαλοι” του, παραδεχονταν αυτή την πνευματική υπεροχή του και αυτό περιποιει, ιδιαίτερη τιμή στον εκλιπόντα.

Δεν ήμουν δίπλα του στις τελευταίες στιγμές του και στον αγώνα που έδινε για την ίδια τη ζωή του. ΠΟΤΈ ομως δεν έφυγε απο τη σκέψη μου και είμαι απολύτως βέβαιος ότι το εγνωριζε, απαλυνοντας λιγάκι τη λυπη μου, για τις ανθρώπινες παραλείψεις μου.

Οι φίλοι, οι συναγωνιστές και οι σύντροφοι του, θα θυμόμαστε για παντα τον Μιχαλη.

Η μνήμη του δεν θα σβήσει ποτέ από το μυαλό και την καρδιά μας και η θυμηση του θα μας συντροφευει για πάντα στο υπόλοιπο της ζωης μας.

Αντίο ” παλιέ”.

Μέχρι το τελος της ζωής σου, παρέμεινες πιστός στα ιδανικά και στην ιδεολογία σου, ενεργός πολίτης που συνδύασε μοναδικά την πολιτική με το αδιαμφισβητητο ήθος σου.

Λεωνίδας Ε. Ψύλλας

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.