Περιφέρεια Αττικής: Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς

Με αφορμή ρεπορτάζ για την έρευνα των αστυνομικών αρχών σχετικά με φαινόμενο διαφθοράς υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στη Διεύθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα, η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει τα κάτωθι:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, βασική μας αρχή ήταν και παραμένει η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, τα οποία καταστρατηγούν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και – σε τελική ανάλυση – πλήττουν άμεσα τα δικαιώματα των πολιτών με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο.

Αμέσως μόλις η διοίκηση ενημερώθηκε για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, με προσωπική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του  θέματος, να γνωστοποιηθεί το εάν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων και για ποια αδικήματα κατηγορούνται, ώστε να τεθούν αμέσως εκτός υπηρεσίας.

Ταυτοχρόνως, με επιστολή του στον Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, ζητήθηκε άμεσα αναλυτική υπηρεσιακή αναφορά, ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Είμαστε απόλυτα σαφείς: καμία έκνομη, παραβατική, αντικοινωνική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Απολύτως καμία, ποτέ και για κανέναν λόγο.

Η συνεχής προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών προς τον πολίτη, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν μπορεί ούτε πρόκειται να ακυρωθεί  ή να επισκιαστεί από ανέντιμες πράξεις επίορκων υπαλλήλων. Πράξεις που θίγουν τον πολίτη, την Περιφέρεια, αλλά και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλοι μαζί, ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον.

Και σε αυτόν τον δρόμο δεν χωρούν οι επίορκοι.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.