Οι επικεφαλής των παρατάξεων στέλνουν το μήνυμά τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα, αυτή η βία τείνει να πάρει χαρακτηριστικά κρίσης.

Η εμπορία ανθρώπων, οι βιασμοί, οι γυναικοκτονίες αποτελούν θλιβερό τίμημα αυτής της κρίσης.

Δυστυχώς, όμως, η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν καταγγέλλεται και τα θύματα υποφέρουν στη σιωπή, το φόβο, την ντροπή η την ενοχή.

Ακριβώς γι’ αυτό, κάθε μέρα, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για την έμφυλη βία, να διασφαλίσουμε ότι η πολιτεία διαθέτει μηχανισμούς στήριξης, οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι ασφαλή και οι θύτες οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Όλοι μαζί μπορούμε να τερματίσουμε τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και να σπάσουμε τη σιωπή που την τυλίγει.

25 Νοεμβρίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

******************************

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Η «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», αποτελεί αιτία να επισημανθεί και πάλι το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, που στιγματίζει την ανθρώπινη πορεία και τον πολιτισμό μας. Δεν παραμένουμε σιωπηλοί. Δεν συγκαλύπτουμε τις βίαιες συμπεριφορές. Ενθαρρύνουμε και συμπαραστεκόμαστε.

Κάθε γυναίκα, έχει δικαίωμα να ζει, να εργάζεται, να κυκλοφορεί, με απόλυτη ασφάλεια, πάντα και παντού. Υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέπουμε περιστατικά βίας. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη, απροστάτευτη, ανήμπορη, απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές. Το δικαίωμα στην Ισότητα και την Αξιοπρέπεια είναι Δικαίωμα στην ίδια τη Ζωή.

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά»

***************************************

Κ. ΑΓΑΠΗΤΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σήμερα 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

 Δυστυχώς, όμως, απαιτείται να υπάρχει και να την αναφέρουμε, γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:

  • -1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφο της.
  • -1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
  • -40%-50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
  • -500.000, με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
  • -Στην Ελλάδα, επίσης τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανησυχητική έξαρση του φαινομένου.

Αποτελεί πραγματική οπισθοδρόμηση για ολόκληρη την ανθρωπότητα το 2023 η γυναίκα να αντιμετωπίζεται ως υποδεέστερο ον. Γιατί σήμερα, η γυναίκα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η μοναδική οντότητα, που δίνει ζωή και εξελίσσεται σε θεμέλιο λίθο για κάθε κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα. Κι’ αν αυτός ο λίθος δεν είναι σταθερός τότε δεν θα είναι και τίποτε άλλο στον κόσμο μας.

«Η παράταξη μας «Χαλάνδρι σε Δράση» και προσωπικά ως επικεφαλής αυτά έχουμε ως αρχές και αξίες για όλες τις γυναίκες, χωρίς την παραμικρή διάκριση. Θα είμαστε στο πλευρό τους οποιαδήποτε στιγμή, όχι μόνο γιατί πρέπει αλλά διότι επιβάλλεται να θεσπιστεί ως το αυτονόητο» αναφέρει η επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος Κρίστη Αγαπητού.

ΚΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.