ΚΕΔΕ και Karcher Greece καθιερώνουν την «Καθαρή Εβδομάδα» προς τιμήν των ανθρώπων της καθαριότητας

Για δεύτερη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ενώνει τις δυνάμεις της με την Karcher Greece για να πουν ευχαριστώ στους ανθρώπους που διατηρούν τις πόλεις μας καθαρές, μέσα από την καμπάνια αφύπνισης «Καθαρή Εβδομάδα». 

Για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η αναγνώριση της συνεισφοράς των ανθρώπων της καθαριότητας και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το τεράστιο έργο που επιτελούν αποτελούν αξία προτεραιότητας. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου έχει χαρακτηρίσει τους ανθρώπους αυτούς «Ήρωες της Καθαριότητας». 

Η Karcher Greeceεδώ και 30 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ποιότητα της ζωής. Για τον λόγο αυτό εκφράζει με τον δικό της τρόπο το «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που βάζουν το κίτρινο γιλέκο και δίνουν τη μάχη να είναι οι χώροι που κυκλοφορούμε καθαροί. Στόχος της δράσης είναι να αφυπνίσουμε τους πολίτες και όλοι να συμμετέχουμε ενεργά με τις καθημερινές μας πράξεις για ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό στον άνθρωπο.

Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο κέντρο του Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο, όπου θα φωταγωγηθεί η πρώτη κίτρινη καρδιά της καμπάνιας, σήμα κατατεθέν της δράσης, η οποία και θα παραμείνει φωταγωγημένη και τοποθετημένη για μια εβδομάδα, συμβολίζοντας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό σε όσους ασκούν το επάγγελμα της καθαριότητας. Η δεύτερη καρδιά θα ανάψει στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη και η τρίτη στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες.

Κατά τη διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας» θα πραγματοποιηθεί και φωταγώγηση κεντρικών σημείων της κάθε πόλης με κίτρινο χρώμα σε Δήμους όλης της χώρας στοχεύοντας στην επίτευξη του μεγαλύτερου συμβολικού «ευχαριστώ» που έχει ειπωθεί προς τους ανθρώπους της καθαριότητας και στην υπενθύμιση αυτής της απλής μα τόσο σημαντικής χειρονομίας

Πρεσβευτής της πρωτοβουλίας για δεύτερη χρονιά είναι ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης, και δηλώνοντας το δικό του δυναμικό παρών θα καλέσει τους ακολούθους του να πουν το δικό τους «Ευχαριστώ» συμβολικά μέσα από το site της πρωτοβουλίας katharievdomada.gr πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά!

Η καμπάνια αφύπνισης «Καθαρή Εβδομάδα» μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την στήριξη της Karcher Greece πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και στόχο έχει να φωτίσει τους συνανθρώπους μας που εργάζονται κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Η καθιερωμένη συνάντηση με την Κίτρινη Καρδιά της πρωτοβουλίας είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Αυτή την χρονιά, η Καθαρή Εβδομάδα θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις4 Δεκεμβρίου.

Μπείτε και εσείς στο katharievdomada.gr και πείτε το δικό σας «ευχαριστώ»