“Νίκη των Πολιτών”: Αβέβαιο το μέλλον του Δημαρχείου

Έχουν περάσει τρεις μήνες, από τότε που σταμάτησαν οι εργασίες ανέγερσης του Δημαρχείου, έργου που πετύχαμε την δημοπράτηση του στη θητεία μας, και ο κ. Ζορμπάς φαίνεται να μην ανησυχεί.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μετά από αιφνίδια και τουλάχιστον άδικη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (που συνέλαβε τον κ. Ζορμπά «κοιμώμενο») καλείται να πληρώσει 1.400.000€ για το έργο.
Είπαμε, από την πρώτη στιγμή, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να τα πληρώσει η Περιφέρεια, ως απρόβλεπτα του έργου.
Λίγες μέρες μετά την «καμπάνα», ο κ. Ζορμπάς διαβεβαίωνε ότι το θέμα θα λυθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης με παρέμβαση του Υπουργού κ. Γεωργιάδη.
Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε τίποτα νεότερο.
Οι εργασίες έχουν σταματήσει, ο εργολάβος δικαιούται να ζητάει χρήματα για κάθε μέρα διακοπής (έχουμε κλείσει ήδη 90 ημέρες) και δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουν οι της Δημοτικής αρχής.
Επιπρόσθετα, παρά το ότι (μετά από πολλές πιέσεις) ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι θα λειτουργήσει διαπαραταξιακή επιτροπή μηχανικών με επικεφαλής ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου (που περιμένουμε να θωρακίσει με τις γνώσεις του τον Δήμο για οποιεσδήποτε παράλογες απαιτήσεις του αναδόχου), ούτε αυτό έγινε!
Η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει.
Μεταφέρουμε, σήμερα προς κάθε κατεύθυνση, την αγωνία μας τόσο για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος όσο και για τον κίνδυνο ο Δήμος να αποκτήσει χρόνιο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.

1η Δεκεμβρίου 2022
Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.