«Νίκη των Πολιτών»: Στον Αγ. Ιωάννη η 4η επιτυχημένη συνάντηση γειτονιάς…

Στο κατάμεστο ,μέσα και έξω,καφέ Mirador στον Άγιο Ιωάννη έγινε, την Κυριακή 4/12,η 4η Συνάντηση Γειτονιάς της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής»
Ή εκδήλωση αφορούσε στους κατοικους του τετραγώνου που περικλείεται από τις οδους Αιγαίου Πελαγους,Ζεφυρων-Δημ.Ραλλη,Πευκακιων-Καρβελα και Αρτέμιδος-Αιολου-Εαρος.
«Η Δημοτική Κίνηση Κίνηση έκανε πολλά τα τελευταία τρία χρόνια και είναι ανεξάρτητη από τα κόμματα» είπε στην αρχη της ομιλίας του ο Γιαννης Σταθοπουλος.
Στην συνέχεια έκανε λεπτομερή περιγραφή των πολλών έργων και δράσεων που έγιναν στην περιοχή κατα την Δημαρχιακή του θητεία 2014-19:Αλλαγή σκοπού στο Ασημακοπουλειο κληροδότημα,μελέτη-χρηματοδότηση του Αθλητικού κεντρου «Στ.Κωτσης»,πολλές ασφαλτοστρωσεις,αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων,επισκευές πεζοδρομίων,ανάπλαση των πεζοδρόμων Ελευθερίας και Ιερολοχιτών,ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους,δημοπράτηση έργου ανάπλασης της Πλατείας Αϊ-Γιάννη (δημιουργία 2ης Παιδικής χαράς, σύγχρονο σιντριβάνι σε νέα θέση, εμπλουτισμός Πρασίνου κ.α.),δημοπρατηση του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Αγίας Παρασκευής,εγκατάσταση επτά συστημάτων διπλών υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων,Γωνιές Ανακύκλωσης,μεγάλος όγκος εργασιών και αναπλάσεων προαυλίων σε ΟΛΑ τα Σχολεία του Άι Γιάννη,ανακαίνιση Παιδικων χαρών,Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Θαν.Βέγγος» στο Πάρκο,Προεδρικό Διάταγμα καθορισμού χρήσεων γης στο Πάρκο «Στ.Κωτσης»,έργα και βελτιώσεις στους Αθλητικούς χώρους,όργανα Γυμναστικής στο Πάρκο Νεαπόλεως κ.α.
Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής.
Η αξιοποίηση-ανάπλαση των χώρων Πολιτισμού στο Πάρκο «Στ.Κωτσης»,η σύγχρονη ανάπλαση της Πλατειας Άι Γιάννη με εξωστρέφεια,η διαμπερής κυκλοφορία απο την οδό Λαυριου,η σηματοδότηση οδών,το ζήτημα ανακατασκευής πεζοδρομίων ιδιαίτερα της οδου Τρωαδος,το κτήμα Σιστοβαρη,το Σχέδιο Βιωσιμης αστικής Κινητικοτητας,το μπασκετακι πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου,νέες διαδρομές για τον Υμηττο,η καθαριοτητα,τα κλαδια ,προβλήματα παραβατικότητας στην Πλατεία Άι Γιάννη,η απόφαση του ΣΤΕ για την Αυτοδιοίκηση κ.α. ήταν τα θέματα προτεραιότητας που έθιξαν.

Σημειώνουμε την παρουσία στην συγκέντρωση κατοίκων,του πρ.Δημαρχου Αντώνη Σιδερη που συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση,των Δημοτικών Συμβούλων Παν. Γκονη και Μαργ.Δημητριου-Καβρουδακη,από το ΔΣ του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Ιωάννη της Προέδρου Ηλ.Αντωνοπουλου που τοποθετήθηκε,του γραμματέα Σταυρου Γεωργιου και του ταμία Γιώργου Σωτηρακόπουλου με εύστοχη τοποθέτηση,της πρ. Δημ. Συμβούλου Κατ. Φλατσουση,της πρ.Αντιπροέδρου Παιδικων σταθμών Φανης Παναγιωτοπουλου,του τραγουδοποιού-ποιητή Γιώργου Σταυρακακη,της Ντ.Χατζηαντωνιου από το ΚΑΠΗ κ.α.
Η επόμενη Συνάντηση Γειτονιάς θα γίνει την Δευτερα 12/12 στις 7.30 μμ στο καφέ 50/50 γωνία,οδων Βενιζέλου και Νικηταρά,και θα αφορά την περιοχή του Τσακου που περικλείεται από τις οδους Κυκλαδων,Λευκωσίας,Επτανήσου και Ελ.Βενιζελου και Σύμης.