“Νέα Αρχή”: Ο ΣΙΩΠΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ (αρχαιοελληνική παροιμία)

Πολλές οι περιπτώσεις που η παρέα της δημοτικής αρχής σιωπά και δεν έχει κάτι να απαντήσει στα καίρια ερωτήματά μας.

‘Ένα από αυτά είναι οι ερωτήσεις που απευθύναμε στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ. Όλοι οι Δήμοι είναι στολισμένοι εδώ και έναν μήνα, με πλήρη ανάπτυξη σε πλατείες, σε δρόμους, με χριστουγεννιάτικα πάρκα κλπ και αυτοί πανηγυρίζουν που κατάφεραν να λειτουργήσουν με αδιαφανείς διαδικασίες σήμερα!!! Δεν έχουν να απαντήσουν τίποτε επί της ουσίας και διαστρεβλώνουν τα πάντα. Γιατί ανέλαβε ο ΠΑΟΔΑΠ; Θα μας απαντήσει; Γιατί εκτόξευσε τις δαπάνες για την φιλαρμονική (μισθώνοντας από εταιρεία εργαζόμενους) από 40 έως 50 χιλιάδες στις 100.000; Όλοι οι Δήμοι που έχουν ωδεία έχουν φιλαρμονική που λειτουργεί σε εθελοντικό επίπεδο με δημότες μουσικούς και δεν κοστίζει ο “κούκος αηδόνι” με ενοικίαση εργαζομένων.

Ο ίδιος, ας αφήσει τους χαρακτηρισμούς,  τις δικαιολογίες και τα μαθήματα συμπεριφοράς και να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Μαθήματα συμπεριφοράς και δημοκρατίας χρειάζεται ο ίδιος, που λογοκρίνει δημότες, αντιπάλους και επικεφαλής παρατάξεων, βαρύνεται ακόμα και με καταγγελίες για την συμπεριφορά του σε εργαζόμενους. Χωρίς να απαντάει ποτέ επί της ουσίας… 

Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει στην πόλη και το θέμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού από τότε που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή. Δείτε εδώ (https://www.neaarxh.gr/2020/11/22/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf/ ) την ανακοίνωση της παράταξής μας, που αντέδρασε λόγω της αδιαφορίας που έδειξε η δημοτική αρχή από τον πρώτο χρόνο της διοίκησής της, απέναντι στον δημοτικό στολισμό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, που ως δια μαγείας χάθηκε ή καταστράφηκε και δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

Θέλουμε μία πόλη καλαίσθητη και στολισμένη. Όχι με αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Να χάνουμε ή να πετάμε τον περσινό στολισμό, να μισθώνουμε νέο στολισμό σε πανάκριβες τιμές που αντιστοιχούν σε προμήθεια , να αναθέτουμε και να λειτουργούμε την τελευταία στιγμή, να πέφτουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και να παραχωρούμε σχεδόν δωρεάν την πλατεία παρέχοντας κατά παράβαση της νομοθεσίας δωρεάν ρεύμα!!!  Για τα περισσότερα από αυτά έχουν ζητηθεί απαντήσεις εδώ και δύο χρόνια, αλλά πάλι…σιωπή…

Αν τόσα χρόνια είχε σχεδιαστεί με διαφάνεια και νοικοκυρεμένα το θέμα του στολισμού της πόλης μας, θα είχαμε προμηθευτεί δικό μας χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και οι παροχές προς τους δημότες θα μπορούσαν να ήταν δωρεάν, λόγω της παύσης των ετήσιων εξόδων, ενώ  τώρα κάθε χρόνο σπαταλώνται ποσά με απευθείας αναθέσεις, χωρίς να μένει τίποτα για την πόλη μας. Λύσεις υπάρχουν όσο υπάρχει διάθεση και αγάπη για το δήμο μας.

Για όσους δεν θα απαντήσουν επί της ουσίας, τους υπενθυμίζουμε ότι κάθε άνθρωπος κρίνεται από τη σιωπή του, γιατί, όπως λέει η αρχαιοελληνική παροιμία: «ο σιωπών συναινεί».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.