Πέθανε ο 16χρονος Ρομά

Κατέληξε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Για την απώλειά του ενημερώθηκε η οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, όταν ο νεαρός πήγε να βάλει βενζίνη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ο 16χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών την προφυλάκιση του αστυνομικού ο οποίος παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Ωστόσο επειδή υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, την απόφαση για την προφυλάκιση ή μη θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο

To ιατρικό ανακοινωθέν

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε
κωματώδη κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου».

Σε επιφυλακή η αστυνομία της Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται πως από το βράδυ της Δευτέρας (12/12) ξεκίνησαν να συστήνονται διμοιρίες επιφυλακής, να κόβονται ρεπό και να μπαίνουν σε επιφυλακή σώματα της αστυνομίας διά του τηλεφώνου, χωρίς επίσημη διαταγή στη Θεσσαλονίκη.

Οι εντός των τειχών υπέθεσαν ότι τα έκτακτα μέτρα έχουν σχέση με την εξέλιξη που δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι πρότινος για την κατάσταση του 16χρονου Ρομά και του αστυνομικού που τον πυροβόλησε.

Τα συλλυπητήρια του Τάκη Θεοδωρικάκου

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω ανάρτησής τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας:

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό». 

Πηγή: ertnews

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.