Απόφαση δημοπράτησης του κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την πόλη μας, καθώς μετά από 33 ολόκληρα χρόνια προσμονής και υπομονής ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Αγίας Παρασκευής, ύψους 6.605.000 εκατομμυρίων ευρώ, παίρνει σάρκα και οστά.

Μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έγινε γνωστό πως το έργο αποπεράτωσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής μπήκε στη φάση της δημοπράτησης. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ολοκλήρωση του έργου, που αυτή τη στιγμή προσβάλει και δυσφημεί την πόλη μας,  αναμένεται το καλοκαίρι του 2026.

Η επανεκκίνηση των εργασιών στο κολυμβητήριο, με σκοπό να παραδοθεί στην πόλη και στους πολίτες μια νέα υπερσύγχρονη αθλητική εγκατάσταση αποτέλεσε και αποτελεί για τον Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, βασική προεκλογική του δέσμευση και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του απέδειξε την αποφασιστικότητά του για να κάνει πράξη μία ακόμα δέσμευση του.

Ο Δήμαρχος, μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφεραν να «ξεμπλοκάρουν» το έργο μέσω του νόμου 4495/2017 περί αυθαιρέτων κατασκευών.

Η μελέτη η οποία συνετάχθη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, περιλαμβάνει τη διατήρηση του υλοποιημένου «κελύφους» του κολυμβητηρίου, δηλαδή τη βασική υποδομή του κτίσματος και τους περιβάλλοντες χώρους, κάτι που θα απομειώσει σημαντικά το χρόνο οριστικής αποπεράτωσης.

Χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων και προσπάθειες για ανεύρεση νέων πόρων

Η χρηματοδότηση της κατασκευής θα ξεκινήσει με ιδίους πόρους. Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με φορείς του Δημοσίου για ανεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο δεν θα είναι ενεργοβόρο καθώς θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκός σταθμόςκαι μονάδα ΣΗΘΥΑ(Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης), τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του κολυμβητηρίου.

Καμία επιβάρυνση στη γειτονιά

Αναφορικά με τις θέσεις πάρκινγκ για την πρόσβαση με αυτοκίνητο, η σχετική μελέτη περιλαμβάνει  θέσεις πάρκινγκ, όσες ακριβώς προβλέπει ο νόμος και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους περίοικους.

Η Αγία Παρασκευή γυρίζει σελίδα

Μετά και τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι ηλίου φαεινότερο πως η Αγία Παρασκευή γυρίζει σελίδα. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης έργα ανάπτυξης, έργα πνοής βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον Δήμαρχο να είναι αποφασισμένος η πόλη μας να υποδεχθεί το 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για μια νέα, σύγχρονη Αγία Παρασκευή. 

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.