“Νέα Αρχή”: Αποφάσεις απελπισίας και διάλυση…των πάντων

Photo by aparaskevi-images.gr

Βιώνουμε μία περίοδο τραγική για την πόλη, με μία δημοτική αρχή δέσμια των αλλοπρόσαλλων και κακών επιλογών του δημάρχου, χωρίς καμία γνώση, χωρίς ίχνος οργάνωσης και έρεισμα λογικής ή πολιτικής ευθιξίας και συνέπειας. Έτσι φτάσαμε από 15 Δεκεμβρίου και στην απόφαση διάλυσης της σύμβασης του Νέου Δημαρχείου, από την Περιφέρεια Αττικής. Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοινώσεις (https://www.neaarxh.gr/2022/12/03/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bb%ce%bf/ ) και συνεντεύξεις του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή (https://www.facebook.com/watch/?v=855177645666770&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing και https://www.94fm.gr/giorgos-oikonomoy-kostizei-poly-i-lysi-poy-proothei-o-k-zormpas-gia-to-dimarcheio/?fbclid=IwAR2-wFvcS0UyYw3h5I6_E6_HthY4uftzCEVlFWHh3M4jF0U8W2EyBuEUxbg ), ποια λάθη έγιναν και τι θα έπρεπε να γίνει. Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά αγνόησε τα πάντα.

Μετά από την σοβαρή εμπλοκή της διακοπής εργασιών στο έργο επιχείρησε, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, να φορτώσει παραλείψεις και λάθη σε άλλους.

Αγνοώντας διαδικασίες, νομοθεσία και θεσμικά συλλογικά όργανα που έχουν αρμοδιότητα, όπως η Οικονομική Επιτροπή, σε πλήρη σύγχυση και πανικό, χωρίς να συμβουλευτεί τις δημοτικές παρατάξεις, έσπευσε με μία επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, να αναλάβει προσωπικά την δέσμευση χρηματοδότησης της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης 1.413.385 ευρώ και την αποκλειστική ευθύνη του Δήμου για όλες τις απαιτήσεις και τις επί πλέον δαπάνες του έργου. Ποσό που κατά την εκτίμησή μας, μαζί με τις επιπτώσεις της καθυστέρησης του έργου, υπερβαίνει τα πέντε εκατομμύρια!!!

Αλλά και αυτό ακόμη το έκανε λάθος. Ο δήμος δεν είναι ατομική επιχείρηση του δημάρχου και οι επιστολές δεν παράγουν έννομο αποτέλεσμα. Όταν δεν υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και εγγραφή στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα ουδεμία αξία έχουν, παρά μόνο να παραπλανούν τους αφελείς και κάποια τοπικά φερέφωνα που τον λιβανίζουν με το αζημίωτο.

Μα αν τελικά πίστευε ότι αυτό ήταν το σωστό γιατί δεν το έκανε από την αρχή που προέκυψε το πρόβλημα, ώστε και να μην σταματήσει το έργο και να μην επιβαρυνθούμε, τις απαιτήσεις του αναδόχου για κάθε μέρα διακοπής ( σταλίες κλπ) και την καθυστέρηση του έργου;

Και ενώ τελικά παίρνει αυτή την κακή απόφαση δεν την εντάσσει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου 2023!! Του το επισημάναμε. Για άλλη μια φορά μας αγνόησε γιατί, αφενός δεν έχει χρήματα, και αφετέρου, για να εμφανίσει εγγραφή εικονικών πιστώσεων ιδίων πόρων τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορεί (έστω και με τα ψέματα) να δημοπρατήσει το Κολυμβητήριο!!!

Ένας δήμαρχος δυστυχώς που έχει εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό σύστημα διοίκησης, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της ανυπαρξίας, της ανοησίας και της πλήρους ασυδοσίας.

Στον βωμό του κολυμβητηρίου, που δεν κατάφερε να βρει χρηματοδότηση και της εμμονής να δημοπρατήσει κάτι σημαντικό, ακόμη και με τραγικά λάθη και σημαντικές παραλείψεις, θυσίασε στην κυριολεξία τα πάντα και μηδένισε ως «μάγος» όλες τις δαπάνες για τα συνεχιζόμενα έργα για τα έτη 2024, 2025 και 2026!!! διατηρώντας ποσά δύο έως δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ από ιδίους πόρους, όταν η οροφή των ιδίων πόρων είναι της τάξης του ενάμιση εκατομμυρίου!!! γνωρίζοντας από την οικονομική υπηρεσία ότι αυτό δεν είναι επιτρεπτό. Πώς να περισσέψουν χρήματα για άλλα σοβαρά θέματα; Μόνο στα λόγια.

Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση στον απερχόμενο δήμαρχο , να αναθεωρήσει τη στάση του και αυτή την υστάτη στιγμή να μας ακούσει. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια να σωθεί το έργο του Νέου Δημαρχείου μέσα από σωστές αποφάσεις, διαδικασίες και υγιή διάλογο. Η Δημοτική μας Παράταξη « Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» το έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες, να καταθέσει προτάσεις και ακόμα να «βάλει πλάτη» αν χρειαστεί για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και για το γενικότερο καλό της πόλης μας, που αποτελεί δέσμευσή μας απέναντι στους δημότες.

Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και αποδεκτό, αντί να διαιωνίζεται αυτή η θλιβερή κατάσταση της αποτυχίας, της ασυδοσίας, της κακοδιοίκησης και του αυταρχισμού που φορτώνει την πόλη μας με ανυπέρβλητα προβλήματα, ας υπάρξει μία γενναία πράξη ανάληψης ευθύνης: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.