Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Οδηγίες προς τα πληρώματα των απορριμματοφόρων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους...

Οδηγίες προς τα πληρώματα των απορριμματοφόρων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους ( αποκομιδή )

1. Απαγορεύεται η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για την αποκομιδή

2. Απαγορεύεται η όπισθεν για την αποκομιδή

3. Απαγορεύεται η εκτέλεση επί του οδοστρώματος ελιγμών για την αποκομιδή

4. Η προσέγγιση γίνεται μια και έξω με ελάχιστη ταχύτητα ( ταχύτητα βαδίσματος) και με την χρήση των φωτεινών ενδείξεων ( αλαρμ ) πολύ πριν ξεκινήσει η προσέγγιση

5. Σε δρόμο μιας λωρίδας, ανά κατεύθυνση , το όχημα πάντα σταματάει στο κέντρο αυτής και πότε τέρμα δεξιά. Σε δρόμο 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση το όχημα πάντα σταματάει στην δεξιά λωρίδα και πάντα στο κέντρο αυτής.

6. Απαγορεύεται η στάση σε στροφές. Η στάση γίνεται ή πριν την στροφή ή μετά αυτής.

7. Το όχημα σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να μην αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο προσπέρασης άλλου οχήματος εντός της ιδίας λωρίδας παρά μόνο εκτός αυτής ή με είσοδο του άλλου οχήματος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

8. Οι συνοδοί αφού κουμπωσουν τον κάδο στο απορριματοφορο και οι 2 στέκονται δεξιά του οχήματος . Ο ένας στα χειριστήρια και ο άλλος με μέτωπο προς την κυκλοφορία και όχι πλάτη . Όπως κάνουν οι περισσότεροι.

9. Πάντα ο συνοδός που δεν χειρίζεται τα χειριστήρια έχει μέτωπο προς την κυκλοφορία και όχι πλάτη να παρακολουθεί αν έπεσαν τα σκουπίδια από τον κάδο αλλά να παρακολουθεί την κίνηση των διερχομένων οχημάτων.

10. Η σωστή θέση του οχήματος είναι κέντρο της λωρίδας και λίγο δεξιά έτσι ώστε και περιθώριο ελιγμών να έχουν οι συνοδοί αλλά και να αναγκάζει όλα τα διερχόμενα οχήματα είτε να σταματήσουν είτε να προσπεράσουν κανονικά όπως προβλέπει ο ΚΟΚ και όχι εντός της ίδιας λωρίδας.

11. Ποτέ ένας σύνοδος μόνος ( το έχουμε δει και αυτό ). Πάντα 2 όπως προβλέπεται και πάντα ο ένας εξ αυτών ρυθμίζει την κυκλοφορία πέριξ του οχήματος.

12. Ο οδηγός κατά την διάρκεια της αποκομιδής και ενώ το όχημα είναι σταματημένο δεν κατεβαίνει ποτέ από αυτό παρά μόνο όταν το όχημα έχει βλάβη ή είναι εκτός λειτουργίας. Ο οδηγός πάντα πρέπει να είναι στην θέση του οδηγού.

13. Δεν νοείται συνοδός αριστερά του οχήματος ενώ αυτό είναι σταματημένο για αποκομιδή παρά μόνο για την διαδικασία του κουμπωματος του κάδου και μόνο.

14. Δεν ανεβαίνουν οι συνοδοί στα σκαλοπάτια ενώ βλέπουν όχημα να πλησιάζει παρά μόνο αν σταματήσει. Τότε ανεβαίνουν. Παραμένουν σε όλη την διαδικασία δεξιά του οχήματος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.