Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια, ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια έγινε αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χαλκίδας, στα Ψαχνά Ευβοίας. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 13,2 χιλιόμετρα.

Έξι λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 14:49 ακολούθησε άλλη μια με μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Γ. Παπαδόπουλος: Η ίδια εστία είχε ενεργοποιηθεί το 2003

Για μια νέα εστία, που δεν είναι άγνωστη καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό, έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μια εστία που δεν έχει σχέση με αυτήν που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα», ανέφερε και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003, δίνοντας 5,3 Ρίχτερ. «Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μια νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συσταθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», συμπλήρωσε.

Έσπασαν τζαμαρίες στην Εύβοια από την ισχυρή δόνηση

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, δήλωσε: «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους. Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες».

Ο Ευθύμιος Λέκκας μεταβαίνει αυτή την ώρα στην περιοχή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.