Τιμή για την πόλη της Αγίας Παρασκευής που δύο αθλητές της παίζουν για τα ελληνικά χρώματα στην Αυστραλία (VD)

Πίσω σειρά, από δεξιά ο Στέφανος Σακελλαρίδης και δίπλα του η Σαπφώ Σακελλαρίδη

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το IMAGES έχει επιλέξει να ακολουθεί τα βήματα των αδελφών Σακελλαρίδη, πρωταθλητών της Αντισφαίρισης, και διαρκώς επιβεβαιώνεται γι’ αυτή την επιλογή του μετά από τις συνεχείς διεθνείς επιτυχίες τους. Για μία ακόμη φορά οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ) μας κάνουν υπερήφανους από την μακρινή Αυστραλία.

Η Σαπφώ και ο Στέφανος Σακελλαρίδης συμμετέχουν στην ομάδα της Ελλάδας, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, στο United Cup στο Περθ.

Μάλιστα, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της Team Greece έδωσαν τον ρυθμό τραγουδώντας το σύνθημα “Ελλάς ολέ – ολέ”  για την ελληνική ομάδα στη RAC Arena, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του United Cup και στη συνέχεια η επίσημη σελίδα του United Cup δημοσίευσε το βίντεο στα social media. Την Team Greece αποτελούν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Μιχάλης Περβολαράκης, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος Σακελλαρίδης, Σαπφώ Σακελλαρίδη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Πέτρος Τσιτσιπάς. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο United Cup το πρωί της Πέμπτης, απέναντι στη Βουλγαρία. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει την τύχη να έχει στους «κόλπους» του δύο αθλητές του τένις παγκόσμιας εμβέλειας που ταξιδεύουν την φήμη της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου. Έχει την τιμή να είναι μία από τις πόλεις που διαθέτουν τενίστες του βεληνεκούς της Σαπφούς και του Στέφανου, που διεκδικούν και κερδίζουν κύπελλα σε σημαντικά διεθνή τουρνουά.

28/12/2022, η κεντρική σελίδα του United Cup, πρώτη από αριστερά η Σαπφώ και δεξιά στην άκρη ο Στέφανος

Όμως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με ποιο τρόπο αναγνωρίζει την προσφορά αυτών των αθλητών που βρίσκονται στο πρωτοσέλιδο  του United Cup; Δυστυχώς μέχρι στιγμής … δεν έχουμε δει κάποιο δείγμα αναγνώρισης. Ενώ θα μπορούσε τουλάχιστον να τους προσφέρει τις αθλητικές υποδομές που δεν διαθέτουν. Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΑΠ  χρησιμοποιεί μόλις το 18% των ωρών χρήσης των δημοτικών γηπέδων τένις και μάλιστα μόνο στο ένα γήπεδο Κοντοπεύκου παρά το μεγάλο αριθμό αθλητών που έχει. Η κατάσταση αυτή αιχμαλωτίζει την ανάπτυξη της αντισφαίρισης στην πόλη. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ήδη ο κατάλληλος χώρος για τη διαμόρφωση των αναγκαίων γηπέδων στο πάρκο Στ. Κώτσης (ο ίδιος ο αείμνηστος Στ. Κώτσης για να το αποκτήσει για το δήμο, είχε προτείνει την δημιουργία εκεί 4 χωμάτινων γηπέδων τένις). Το κόστος κατασκευής τους είναι σχετικά μικρό και με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από την Περιφέρεια, είτε από την Γ.Γ.Α., όπως έχει συμβεί σε άλλους δήμους της χώρας. Απαιτείται μόνο η πολιτική βούληση, η οποία σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο μπορεί να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν είναι δυνατόν οι αθλητές μας να αγωνίζονται δίπλα σε μεγαθήρια του τένις και να τρέχουν σε όμορους δήμους να προπονηθούν!!! Δεν γίνεται ο Δήμος να αποτελέσει, εμμέσως, τροχοπέδη στην αθλητική εξέλιξή τους, ούτε να διακινδυνεύσει να τους «οδηγήσει» σε άλλους δήμους.

Η λύση είναι μία, γήπεδα τένις τώρα στην Αγία Παρασκευή.

Με το βλέμμα στο μέλλον πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να ξεφύγουμε από την αδράνεια και τις παθογένειες του παρελθόντος και να συνδράμουμε στον αναπτυξιακό ρυθμό της αντισφαίρισης στην Αγία Παρασκευή. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να δράττουμε δάφνες, θα πρέπει η δημοτική Αρχή να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η εξωστρέφεια μια πόλης περιλαμβάνει τη στάση της απέναντι στον αθλητισμό με βασική προϋπόθεση την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.