Άνευ απαρτίας η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, αναβολή και δήλωση έκπληξη του Δημάρχου Β. Ζορμπά (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Την έγκριση του Προϋπολογισμού 2023 του Δήμου Αγίας Παρασκευής είχε ως θέμα το δημοτικό συμβούλιο στις 28/12/2022 που ανεβλήθη λόγω μη απαρτίας.

Όπως ακούγονταν τις τελευταίες ώρες, η απουσία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Νίκη των πολιτών», «Νέα Αρχή» και «Αλλάζουμε» ήταν προαποφασισμένη με την αιτιολογία ότι δεν εισήχθη στον Προϋπολογισμό το ποσό του δανείου για την απαλλοτρίωση των πρώην εκπαιδευτηρίων «ΜΑΚΡΗ». Ήδη είχαν δημοσιευθεί και σχετικές ανακοινώσεις.

Με την διαπίστωση της μη απαρτίας, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς προέβη σε δημόσια δήλωση ρίχνοντας την ευθύνη στους επικεφαλής των τριών ανωτέρω παρατάξεων, κ.κ. Γιάννη Σταθόπουλο, Γιώργο Οικονόμου και Γιάννη Μυλωνάκη.

 Όπως είπε ο κ. Ζορμπάς, οι επικεφαλής είχαν λάβει γραπτή απάντηση από την Οικονομική Υπηρεσία ότι δεν μπορούν να εισαχθούν αυτά τα χρήματα διότι δεν είναι νόμιμο. Θα μπορούσαν να παραστούν στο Δ.Σ. και να ψηφίσουν την εναλλακτική πρόταση του κ. Οικονόμου η οποία και θα εγκρινόταν. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά, ότι «οι άλλοι δύο δυστυχώς έχουν γίνει ουρά του κ. Οικονόμου». Η πρόταση αυτή όμως θα ακυρώνονταν ως παράνομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  

Ενημέρωσε ότι αύριο, 29/12/22, θα γίνει έκτακτη Οικονομική Επιτροπή όπου θα ακυρωθεί η προηγούμενη πρόσκληση στις τράπεζες (που αφορά τη EUROBANK) και θα γίνει καινούργια πρόσκληση σε τράπεζες την οποία τα μέλη της συμπολίτευσης δεν θα την ψηφίσουν (θα ψηφίσουν λευκό ή απέχω) γιατί έχει τεράστιο ρίσκο η όλη διαδικασία. Θα την ψηφίσει η αντιπολίτευση προφανώς που την πιστεύει και θα πάρει και το ρίσκο για ότι συμβεί. Την Παρασκευή θα γίνει συμβούλιο δια περιφοράς μόνο με αυτό το θέμα και την Δευτέρα θα γίνει η πρόσκληση στις τράπεζες. Εάν δεν υπάρξει δάνειο το ρίσκο το αναλαμβάνουν οι κκ Σταθόπουλος, Οικονόμου και Μυλωνάκης, δήλωσε ο κ. Ζορμπάς.

Ποιος βγαίνει χαμένος με όλο αυτό το σκηνικό; Προφανώς οι δημότες.

Γιατί ακόμη κι αν είναι καλύτερη η πρόταση της αντιπολίτευσης (ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια άλλη τράπεζα που ίσως επιλεγεί) το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι οι πολιτικές αντιπαλότητες ένθεν κακείθεν σπανίως φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.