Αναζητείται ο επόμενος Γενικός Γραμματέας

Γράφει η Λένα Μαρκή

Έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες του έχασε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς με την παραίτηση που υπέβαλε ο Γ.Γ. Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος.

Η παραίτησή του στο τέλος του 2022 σχετίζεται, όπως είπε σε δήλωσή του ο κ. Κύρκος, με την υπηρεσιακή του εξέλιξη ως δημόσιος υπάλληλος. Ο κ. Κύρκος που είναι Πολιτικός Μηχανικός, ήρθε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ως μετακλητός υπάλληλος από την Περιφέρεια Αττικής και ήταν ήδη γνώστης των έργων και των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την υλοποίησή τους. Ανέλαβε σημαντικό βάρος από την εξέλιξή τους και πρόσφερε στο Δήμο, μέσω από των γνώσεων του, σημαντικά προγράμματα χρηματοδότησης.

Η αλλαγή στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα μόνο ασήμαντη δεν είναι και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αναγκάζει τον κ. Ζορμπά να αποφασίσει πολύ προσεκτικά ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει αυτή τη νευραλγική θέση, από τη στιγμή που «τρέχουν» η ανέγερση του Δημαρχείου, η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, κ.α. έργα.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει θα πρέπει να είναι εξίσου της εμπιστοσύνης του Δημάρχου και αναγκαστικά πλήρως καταρτισμένο ώστε να μην χαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την ενσωμάτωσή του στη Διοίκηση. Ο κ. Ζορμπάς τώρα χρειάζεται ένα άτομο που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της παράταξης και θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις στην τελική διαδρομή προς τις εκλογές.

Μέχρι στιγμής επικρατεί άκρα μυστικότητα και δεν έχει διαρρεύσει κανένα όνομα υποψηφίου. Πιθανά να γνωρίζει κάτι μόνο ο στενός κύκλος του Δημάρχου. Αν και δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί κάποιος τη θέση για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων μετά την Πρωτοχρονιά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.