Η παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», έκοψε την Βασιλόπιτά της

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της παράταξής μας,  “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου , με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας , εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων της πόλης μας και πολιτικών προσωπικοτήτων της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, αφού ευχήθηκε για την καινούργια  χρονιά, παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής.

 «Έχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια στη θέση ευθύνης του Δημάρχου , θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διοικήσαμε με σοβαρότητα και απόλυτη διαφάνεια μένοντας πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Παρά τις συνέπειες της πανδημίας που έπληξαν και τον δικό μας Δήμο τα περισσότερα έργα έγιναν, ενώ τα υπόλοιπα προχωρούν προς υλοποίηση. 

Εκτός από τα μικρά έργα καθημερινότητας, αξίζει να σταθούμε σε τρία μεγάλα έργα. Την δημοπράτηση της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου που για 30 χρόνια παρέμενε πρόβλημα άλυτο, την δημοπράτηση της κατασκευής της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ και την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Πευκάκια που ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. “Αυτή τη στιγμή  στην πόλη μας εκτελούνται έργα προϋπολογισμού 20.000.000€, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει”, ανέφερε  χαρακτηριστικά.  Επίσης, ενημέρωσε για την ανάπλαση της οδού Ειρήνης, της πλατείας του ΑηΓιάννη και για το οικόπεδο “Μακρή”. 

Αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας για την προστασία και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. 

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και στήριξή  τους, ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθηναν σύντομο χαιρετισμό , η  Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης , η Υφυπουργός Υγείας  Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Διαπίστευσης Κώστας Κούρταλης και, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Βασίλης Γιαννακόπουλος. 

Χαιρετισμό έστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις  Γεωργιάδης,που δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω επαγγελματικού ταξιδιού του στο εξωτερικό, ενώ βιντεοσκοπημένο  μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος (από το γραφείο του παρευρέθηκαν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Μάρθα Σαμαρά  και οι κυρίες Ντορίνα Ξηρομερίτη και Φρόσω Αγγελοπούλου). 

 Επίσης παρέστησαν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Κωνσταντίνα Νικολοπούλου  – Καλλιοντζή , ο Γενικός Γραμματέας Β1 ΔΕΕΠ Γιώργος Τσούκας ,ο Συντονιστής Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ Χάρης Τσούλας , ο Πρόεδρος Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών Αλέξανδρος Κωστόπουλος και η υποψήφια βουλευτής  Βορείου Τομέα ΝΔ δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα. Την ΔΗΜ.Τ.Ο  ΝΔ Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της  Παναγιώτης Ξενάκης. 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων: Σύλλογος Κρητών,  Άγιος Ιωάννης , Κατοίκων Τσακού, Πευκακίων η «Αναγέννηση» , Κοντοπεύκου -Παραδείσου -Πευκακίων, Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αλληλεγγύη για όλους» , Χοροταξιδευτές, Ρουμελιωτών Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, Αθλητική Ένωση Αγίας Παρασκευής (ΑΕΑΠ), Α.O  ΠΗΓΑΣΟΣ , Αθλητικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής (ΑΟΑΠ), Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, ΟΦΚΑ, ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ (ΔΡΑΣ.Ε.), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Σύνδεσμος   Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (ΣΕΑΝ), Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (ΑΣΑΠ) , Γυμναστικός Σύλλογος  Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ), Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ), Σύλλογος  Ανέγερσης Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, Σύλλογος Γονέων παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς  ο Αιτωλός», Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Κύπρου 1974.

Κοντά μας ήταν ο συμπολίτης μας, παγκοσμιονίκης και πανελληνιονίκης, κολυμβητής και Μαραθωνοδρόμος,  Χρήστος Κορομηλάς που πρόσφατα το όνομά του δόθηκε στο Στάδιο του Πάρκου “Σταύρος Κώτσης” , ο  Θανάσης Δημακόπουλος που επί 60 χρόνια έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό  και το όνομά του δόθηκε στο Αθλητικό Κέντρο πρώην Νότου καθώς και ο επί πολλές δεκαετίες Γενικός Αρχηγός και τέως Πρόεδρος του Α.Ο.Α.Π Μάριος  Τζώρτζης.

Την Βασιλόπιτα  ευλόγησε ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»