Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΕΝΝΙΣ Σαπφώ Σακελλαρίδη – κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στα διπλά (Νο1) η αθλήτρια του...

Σαπφώ Σακελλαρίδη – κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στα διπλά (Νο1) η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ. Παρασκευής 

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Oana Gavrila, φιναλίστ στο 40άρι του Monastir (photo: tennisnews)

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη, τενίστρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ), πραγματοποίησε νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και είναι από σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στα διπλά.

Μετά και την παρουσία της στον τελικό του τουρνουά ITF Pro των 40.000 δολαρίων του Monastir την περασμένη εβδομάδα, η 19χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών στη WTA και βρέθηκε στο Νο.182 του κόσμου.

Πέρασε έτσι στο Νο.1 της Ελλάδας για 1η φορά, σε ακόμα μια πολύ σπουδαία επιτυχία της, σε μια συνέχεια της ανόδου που δείχνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα η επιτυχία αυτή την οδηγεί στους Ολυμπιακούς αγώνες στο πλευρό της Μαρίας Σάκκαρη. Μια τεράστια επιτυχία για μια αθλήτρια που αγωνίζεται εδώ και χρόνια και μοχθεί μαζί με τους γονείς της στον Όμιλο Αντισφαίρισης της Αγίας Παρασκευής. Φαίνεται η σωστή δουλειά που γίνεται εκεί αποδίδει καρπούς.

Το άλλο σημαντικό νέο είναι πως ο αδελφός της, Στέφανος, μετά τις παγκόσμιες επιτυχίες του θα βρεθεί και αυτός στους Ολυμπιακούς αγώνες δίπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Και οι δύο είναι αθλητές ενός σωματείου με αθλητική προσφορά 30 ετών στην πόλη και τον ελληνικό αθλητισμό. Στο συγκεκριμένο σωματείο ακολουθούν και άλλοι αθλητές που στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον αθλητισμό και την κοινωνία και συγχρόνως δημιουργούν πρότυπα για τη νέα γένια.

Οι επιτυχίες των αδελφών Σακελλαρίδη αποτελούν τιμή για την πόλη και αποφέρουν βαθιά ικανοποίηση και χαρά.

Μην ξεχνάμε ότι στην αρχαία Ελλάδα για τους Ολυμπιονίκες αθλητές γκρέμιζαν τείχη … σήμερα ας “χτίσουμε” τουλάχιστον γήπεδα!

Όσων αφορά την παγκόσμια κατάταξη των μονών, πάντα πρώτη είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, που είναι πάντα στο Top 10 και διατηρήθηκε στο Νο.6 και αυτή την εβδομάδα. Η Σακελλαρίδη υποχώρησε στο Νο.313 του κόσμου, 6 θέσεις χαμηλότερα, αλλά παραμένει πολύ ψηλά και πολύ κοντά στο Top 300.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.