Χωρίς τεκμηρίωση πρόταση μείωσης αντικειμενικών αξιών: Είπα – Ξείπα Δημάρχου & κίνδυνος να απορριφθεί το αίτημα.

Σε δημοτικό συμβούλιο του Νοεμβρίου ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, Γιώργος Οικονόμου, ενημέρωσε το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την ανάγκη επανακαθορισμού και μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του δήμου μας με πολλαπλά οφέλη (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση  http://www.neaarxh.gr/2022/11/25/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd/ ). Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μείωση 19 φόρων, τη δυνατότητα δικαιώματος σε προνοιακά επιδόματα για τους ιδιοκτήτες και άλλα πολλά.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν αρχικά επιφυλακτική, στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί ότι διαφωνεί διατυπώνοντας, προφανώς από παντελή άγνοια, ένα περίεργο σκεπτικό και αδιαφορώντας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα μειώνονταν για τους συνδημότες μας. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά  ότι αυτός ο φόρος θα καταργηθεί, αλλά τον  ίδιο δεν τον ενδιαφέρει γιατί δεν έχει ακίνητη περιουσία!

Ο καιρός γαρ εγγύς όμως, και, προφανώς, συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα για την μείωση των αντικειμενικών αξιών, προχώρησε σε αναδίπλωση! Σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε τελικά ότι είναι προς όφελος του δημότη η μείωση των αντικειμενικών αξιών, δίνοντας παραδείγματα και επιχειρηματολογώντας εντελώς διαφορετικά από τότε που του είχαμε προτείνει την διαδικασία αυτή.

Ενώ  όμως  όπως προέκυψε και στην συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε  να επανέλθει το θέμα με στοιχεία τεκμηρίωσης, λόγω λήξης της προθεσμίας,  το ανέβασαν στην πλατφόρμα χωρίς στοιχεία. Είναι ορατός ο κίνδυνος, επομένως, να απορριφθεί η πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τον δήμο μας, σε αντίθεση με άλλους δήμους που υποβάλλουν τεκμηριωμένες προτάσεις. Και τότε,  μόνος υπεύθυνος θα είναι ο δήμαρχος  που δεν γνωρίζει, ή που αντιλαμβάνεται… με καθυστέρηση.

Καλές οι δικαιολογίες και οι αναδιπλώσεις  που ο δήμαρχος τις  έχει αναγάγει σε επιστήμη, αλλά σε τόσο σημαντικά ζητήματα για την πόλη μας, χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.