ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεμπλοκάρει το Δημαρχείο – Με σημερινό έγγραφο η Περιφέρεια καλεί τον ανάδοχο για την υπογραφή της 1ης ΣΣΕ

Με έγγραφο που ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 27/1/2023 και αρ. πρ. 112010, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής απορρίπτει τη διάλυση της σύμβασης του Δημαρχείου, διότι όπως αναφέρει «είναι εφικτή η υπογραφή της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και η επανέναρξη των εργασιών του έργου του θέματος».

Το πιο σημαντικό που αναφέρεται είναι ότι:

«4. Με το αρ. πρωτ. ΔΤΕΠΑ 109735/27-01-2023 έγγραφο της, η Διευθύνουσα Υπηρεσία προσκαλεί τον ανάδοχο για την υπογραφή της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου,

5. Με την υπογραφή αυτής είναι εφικτή η εκτέλεση των εργασιών των βραχωδών εκσκαφών στο οικόπεδο και επομένως η επανέναρξη των εργασιών του έργου.

6. Δεν υφίστανται οι λόγοι διάλυσης της σύμβασης του έργου».

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο

Άρα το έργο της κατασκευής του νέου Δημαρχείου ξεμπλοκάρει και μπορούν σύντομα να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες. Αυτό σημαίνει προφανώς, πως όποιο κώλυμα οικονομικό υπήρχε έχει διευθετηθεί.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το aparaskevi-images.gr δημοσίευσε την απόφαση της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών της Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων να κάνει δεκτό το αίτημα της αναδόχου εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. αποφασίζοντας: «Τη διάλυση της από 21-12-2020 σύμβασης του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», αναδόχου ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε, βάσει του άρθρου 161 του Ν. 4412/2016, όπως ισχύει.»

Από τότε συνέβησαν πολλά και μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Τώρα η ίδια Υπηρεσία δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι εργασίες. Οπότε σε εύλογο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της 1ης ΣΣΕ θα πρέπει ο εργολάβος να επαναφέρει τα μηχανήματα και να δούμε να «ζωντανεύει» το οικόπεδο δίπλα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Για ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Μείνετε συντονισμένοι στο aparaskevi-images.gr γιατί πρώτο σας παρουσιάζει αποκλειστικές ειδήσεις, έγκαιρα και προπάντων έγκυρα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.