Βασίλης Ζορμπάς: Για το άνοιγμα των σχολείων της πόλης, λειτούργησα υπεύθυνα

Για το άνοιγμα των σχολείων της πόλης

Μια Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπεύθυνες αποφάσεις, με γνώμονα το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Οι αποφάσεις αυτές έχουν θετικές επιπτώσεις σε κάποιους και αρνητικές σε άλλους αλλά λαμβάνονται με συνεκτίμηση πολλών παραγόντων.

Μια τέτοια απόφαση ήταν για το άνοιγμα των σχολείων το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την κακοκαιρία με το χιόνι. Υπήρχαν δυο πιθανές αποφάσεις, να ανοίξουν ή να παραμείνουν κλειστά για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Αποφάσισα να ανοίξουν, για τους παρακάτω λόγους:

α. Οι επίσημες προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις 8 Φεβρουαρίου, αναφέρουν πολύ ήπια καιρικά φαινόμενα, ηπιότερα από αυτά της 7ης Φεβρουαρίου, για τον Δήμο μας.

β. Διατηρήσαμε όλους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια καθαρά και πλήρως προσβάσιμα. Το ίδιο και τους σχολικούς χώρους.

γ. Τα σχολεία μας όλα, διαθέτουν επαρκέστατη θέρμανση.

δ. Πάρα πολλοί γονείς των μικρότερων παιδιών, εργάζονται και θα πρέπει να παρουσιαστούν στις εργασίες τους. Θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατον να έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι μόνα και να πάνε στην εργασία τους.

ε. Τα σχολεία θα ήταν μεν ανοικτά αλλά οι προσέλευση των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική.

στ. Οι γονείς που δεν εργάζονται ή επιλέξουν να μην παρουσιαστούν στην εργασία τους, μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Τυχόν απουσίες των παιδιών,μπορούν να δικαιολογηθούν.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω, η απόφαση γα το άνοιγμα των σχολείων ήταν μονόδρομος. Το ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου, πραγματοποιήσαμε έλεγχο στις αυλές των σχολείων. Διαπιστώθηκε ότι κάποιες από αυτές είχαν μια λεπτή επίστρωση χιονιού. Αποφάσισα να ανοίξουν στις 10 π.μ. για να καθαρίσουμε τις αυλές, για λόγους ασφαλείας και το ανακοινώσαμε.

Βασίλης Ζορμπάς

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων