Εξορμήσεις στη φύση από τό 3ο Σύστημα Προσκόπων Αγίας Παρασκευής

Ο χειμώνας οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του δίνοντας την σκυτάλη στην άνοιξη. Οι πρόσκοποι του 3ου Συστήματος Προσκόπων Αγ. Παρασκευής δεν έχασαν ευκαιρία και μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων πραγματοποίησαν τις χειμερινές εκδρομές τους κοντά στη φύση.

Η Αγέλη μας (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) και η Ομάδα μας (12-15 ετών) πέρασαν ένα αξέχαστο τριήμερο στον γραφικό Λεβίδι Αρκαδίας. Τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι φιλοξενήθηκαν στο ζεστό Γυμνάσιο – Λύκειο Λεβιδίου οπού είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν, να τραγουδήσουν, να γελάσουν μακριά από τα φώτα της πόλης. Η εκδρομή συνέπεσε με τον εορτασμό των Φώτων οπότε οι πρόσκοποι δεν έχασαν την ευκαιρία να ψάλλουν τα κάλαντα στους κατοίκους του χωριού όπως ορίζει το έθιμο. Τα παιδιά έμαθαν πολλά πράγματα για την ιστορία του χωριού και την παράδοση, δημιούργησαν νέες, δυνατές εμπειρίες που θα θυμούνται για μια ζωή μαζί με τα ενήλικα στελέχη (ενήλικοι εθελοντές) τους και έζησαν στο έπακρο την περιπέτεια λίγο πιο κοντά στη φύση.

Η Κοινότητά μας (έφηβοι 15-18 ετών), σε διαφορετικές ημερομηνίες, οργάνωσε μαζί με τις Κοινότητες του Ψυχικού και της Παιανίας την τετραήμερη εξόρμησή της στο βουνό του Κόζιακα, στα γύρω χωριά και τα Τρίκαλα. Οι Ανιχνευτές πέρασαν 4 πολύ δυνατές μέρες γεμάτες περιπέτεια, ανίχνευση στη φύση, τοπία που κόβουν την ανάσα, γραφικά χωριά και λίγο χιόνι! Τα παιδιά περπάτησαν στο βουνό μαζί με τα ενήλικα στελέχη τους και κατέκτησαν την κορυφή Αστραπή στα 1.901μ. υψόμετρο. Η εκδρομή τους όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο βουνό. Περιλάμβανε και το κομμάτι της πόλης στο οποίο γνώρισαν τα Τρίκαλα και γιατί θεωρείται έξυπνη πόλη, την ελληνική εταιρεία αναψυκτικών «Κλιάφας» καθώς και άλλες δραστηριότητες της περιοχής σε γιορτινό κλίμα.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν πάντα ευκαιρία για παιχνίδι, περιπέτεια, επαφή με την φύση και ξεγνοιασιά για Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές και ενήλικα στελέχη. Παιδιά και ενήλικες ανυπομονούν για την επόμενη εκδρομή που θα τους χαρίσει εμπειρίες για να διηγούνται.

Σοφία Δαγαλάκη
Αρχηγός Συστήματος

3ο Σύστημα Προσκόπων Αγίας Παρασκευής, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

δ. Σπάρτης & Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή (Πολ. Κέντρο Σταύρος Κώτσης, πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων