ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα δώσουν τη μάχη του «σταυρού» στην Αττική

Γιατί η Αττική ειναι τόσο κρίσιμη στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολουθούν; Την απάντηση τη δίνουν οι αριθμοί.

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πολίτες, από τους 9.984.934 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, μένουν στην Αττική.

Διασπασμένη σε οκτώ εκλογικές περιφέρειες (Ά Αθηνών,Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών, Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής, Β’ Δυτικής Αττικής Α’ Πειραιώς και Β’ Πειραιώς) η Αττική έχει -μετά και την πρόσφατη απογραφή- 104 έδρες. Δηλαδή, πάνω από το 1/3 των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου εκλέγεται εκεί.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται στην μάχη τους στην Αττική, η οποία θα είναι καθοριστική για το ποιος θα επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές. Ως εκ τούτου, ο ρόλος των υποψηφίων, αυτών που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού, είναι κρίσιμος.

Η μάχη των Αθηνών (17 έδρες)
Στην πιο σημαντική εκλογική περιφέρεια, την Α΄Αθηνών, την μάχη του σταυρού για τη ΝΔ θα δώσουν οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Αγγελος Συρίγος και Φωτεινή Πιπιλή.

Εκτός του κ. Πιερρακάκη, οι νέες προσθήκες εν προκειμένω είναι η Αννα Ροκοφύλλου, (κόρη του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ, Χρήστου Ροκόφυλλου) και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ η έκπληξη ακούει στο όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος θα τεθεί για πρώτη φορά στο κυνήγι του σταυρού. Τέλος, η υποψήφια θα είναι και η βουλευτής (εκ μεταγραφής από το ΜέΡΑ25) Αγγελική Αδαμοπούλου.

Βόρειος Τομέας (19 έδρες)
Συνωστισμός υποψηφίων υπουργών θα καταγραφεί στο Βόρειο Τομέα για τη ΝΔ, καθώς οι Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως και Ζωή Ράπτη θα είναι υποψήφιοι.

Προσθήκη σε αυτή την εκλογική περιφέρεια αποτέλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σταθερές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα και εκ νέου οι υποψήφιοι θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Έκπληξη αποτελεί η υποψηφιότητα του πρώην γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, σε αυτή την εκλογική περιφέρεια. Νέες προσθήκες επίσης είναι ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Τάνια Καραγιάννη. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Ζαχαριάδης.

Δυτικός Τομέας (13 έδρες)
Στον Δυτικό Τομέα, εκ νέου υποψήφιοι με τη ΝΔ θα είναι οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Λοβέρδος. Η νέα και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα εκεί είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφια και η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ισχυρές υποψηφιότητες συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα. Πιο συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου θα είναι υποψήφιες για πρώτη φορά. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη, ενώ νέα προσθήκη αποτελεί ο άλλοτε βουλευτής και γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας.

Νότιος Τομέας (22 έδρες)
Δυνατά ονόματα και σκληρές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις αναμένονται στο Νότιο Τομέα για τη Νέα Δημοκρατία. Εκεί, υποψήφιοι θα είναι οι δημοφιλείς υπουργοί Νίκος Δένδιας και Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος, Κώστας Κυρανάκης και Βασίλης Σπανάκης. Η νέα υποψηφιότητα στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια ακούει στο όνομα του Τάσου Γαϊτάνη, εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Οι Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Μουζάλας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ξυδάκης και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα.

Ανατολική Αττική (14 έδρες)
Οι βουλευτές Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Οι δύο νέες προσθήκες εν προκειμένω είναι ο Στέλιος Πέτσας και η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ υποψήφιοι θα είναι και οι Βάσω Κόλλια και Γιάννης Σαμέλης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι θα είναι εκ νέοι οι Χρήστος Σπίρτζης, Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος. Προσθήκες αποτελούν ο Πέτρος Φιλίππου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος.

Δυτική Αττική (5 έδρες)
Στη Δυτική Αττική, υποψήφιοι με τη ΝΔ θα είναι οι βουλευτές Θανάσης Μπούρας, Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας. Για την ίδια εκλογική περιφέρεια ακούγονται οι Ανδρέας Τσώκος και Γιάννα Κριεκούκη.

Στη Δυτική Αττική σταθερή αξία για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ο Γιώργος Τσίπρας που θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι και ο Γιώργος Πάντζας.

Α’ Πειραιώς (5 έδρες)
Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, υποψήφιοι με τη ΝΔ θα είναι εκ νέου οι βουλευτές Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο είναι η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Νίκος Βλαχάκος, αδερφός του αδικοχαμένου ήρωα των Ιμίων. Ερωτηματικό αποτελεί η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Χριστόφορου Μπουτσικάκη (που φέρεται να παίρνει το χρίσμα για τον Δήμο Πειραιά, ενώ στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι και η Ζωή Ρούσσου.

Στην Α’ Πειραιά ο Θοδωρής Δρίτσας θα είναι τελευταία φορά υποψήφιος. Στον συνδυασμό θα συμμετάσχει και ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας.

Β’ Πειραιώς (9 έδρες)
Ο δημοσιογράφος – βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στην Β’ Πειραιώς. Υποψήφιοι θα είναι οι Μιχάλης Λιβανός και Γιάννης Βρετάκος. Ερωτηματικό αποτελεί ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος είναι σχεδόν επί τέσσερις δεκαετίες βουλευτής και ενδέχεται να αποστρατευτεί.

Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι νυν βουλευτές Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ένα από τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιώς θα είναι η Κατερίνα Λογοθέτη, κόρη του πρώην δημάρχου Πειραιά, Στέλιου Λογοθέτη.

Πηγή:aftodioikisi.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων