“Νέα Αρχή”: Έσσετ’ ήμαρ

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 17/2, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Οικονόμου, ενημέρωσε το σώμα για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ του δημάρχου Ιωαννιτών, του πρώτου δημάρχου εβραϊκής καταγωγής στην Ελλάδα. Οι γονείς του γλίτωσαν από το Ολοκαύτωμα, ενώ οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς. Εκφράστηκαν τα συλλυπητήρια και αργότερα προς τιμή του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Έπειτα, στο στάδιο των ερωτήσεων, ο δήμαρχος επανέφερε την αθλιότητα της φωτογραφίας του Γκέμπελς και αντί να απολογηθεί γι αυτό, δικαιολογούσε την πράξη του. Απέδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν σέβεται τίποτε. Όχι μόνο δεν την απέσυρε, που την έβαλε σε ανακοίνωση την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος, αλλά σε παραλήρημα που θυμίζει άλλες εποχές και φασίζουσα νοοτροπία, έκανε ως συνήθως προσωπικές επιθέσεις.
Το Αύριο που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πράξη στην Αγία Παρασκευή, δεν χωρά ούτε τις ύβρεις, ούτε τη λάσπη, ούτε την κατάπτωση του επιπέδου του δημόσιου διαλόγου. Τα δικά μας όπλα είναι η διατήρηση της πολιτικής αντιπαράθεσης σε υψηλά επίπεδα, η άρνηση του ψεύδους και των ύβρεων, οι προτάσεις και ο διάλογος. Εμείς φέρνουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή της πόλης και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Δεν θα ανεχθούμε όμως από κανέναν να προσβάλλει τις αρχές, τις αξίες μας και το δημοκρατικό μας ήθος. Θυμίζουμε ότι τον επικεφαλής της παράταξης τον προλόγισε και τον παρουσίασε στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού ο Νίκος Δένδιας και ότι σε όλες τις περιπτώσεις αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς πήραμε θέση και καταδικάσαμε γεγονότα και πράξεις.

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κάθε μέρα που περνά, κερδίζει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη ολοένα και περισσότερων πολιτών της Αγίας Παρασκευής. Οι αληθινά προοδευτικοί συμπολίτες μας, βλέπουν στην παράταξή μας τη μοναδική ελπίδα για μια Αγία Παρασκευή που να μας αξίζει. Και σπεύδουν καθημερινά, όλο και περισσότεροι, να στηρίξουν τις προσπάθειές μας, το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας
Αυτή η εξέλιξη, έχει πανικοβάλει την δημοτική αρχή και τις δυνάμεις του χθες στην πόλη μας. Αυτές τις δυνάμεις που έφτασαν την Αγία Παρασκευή στη σημερινή της κατάσταση. Η αποδοχή του κόσμου, παράλληλα με την καταβαράθρωση της εικόνας του δημάρχου έχει αναστατώσει τους χορηγούς της παρακμής . Γι’ αυτό ο ίδιος και οι γνωστοί “υποβολείς” του, για άλλη μία φορά χρησιμοποίησαν τα μόνα όπλα που διαθέτουν: Τον αποπροσανατολισμό, τις συκοφαντίες και τη χυδαιότητα.

Ο επικεφαλής στην πρόσφατη εκδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου είχε προβλέψει ότι ο δήμαρχος δεν έχει τίποτε να παρουσιάσει, παρά μόνο να οξύνει το κλίμα:
“…. Και επειδή δεν έχουν κάτι σημαντικό και ουσιαστικό να επιδείξουν, προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα και να μας οδηγήσουν σε μία στείρα αντιπαράθεση.
Από αυτό εδώ το βήμα, τους προειδοποιούμε: Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η εκλογική μάχη στην αυτοδιοίκηση, σε ζούγκλα. “
Η υπομονή όμως έχει και τα όριά της. Αυτή τη φορά θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ