Τάσος Μπομπόνης: «Τι είχες (Αι) Γιάννη, τι είχα πάντα.»

Σε συνέχεια της επεισοδιακής εκλογο-απολογιστικής Γενικής συνέλευσης του συλλόγου (σ.σ. εξωραϊστικός σύλλογος “Άγιος Ιωάννης”), όπου είχα αναρτήσει και κάποιες προτάσεις εδώ https://www.aparaskevi-images.gr/2022/11/11/%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd/ , περιμέναμε την ανανέωση που υποχρεωτικά επετεύχθη, καθότι υπήρχαν 7 υποψήφιοι για 7 θέσεις.

Η γενική συνέλευση προχώρησε στις εκλογές δίνοντας συγκεκριμένη εντολή, η οποία υπερψηφίστηκε ότι το νέο Δ.Σ. θα έχει ένα επτάμηνο μέσα στο οποίο οφείλει να εκκαθαρίσει το μητρώο μελών και να προβεί σε εκλογές, δίνοντας την δυνατότητα να αναδειχθούν νέες υποψηφιότητες.

Μετα από τις εκλογές, στις 17-11-2022, έστειλα το ακόλουθο email στο σύλλογο Αι Γιάννη.

«Καλημέρα σας.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε ως νέο μέλος, για τα στοιχεία επικοινωνίας του συλλόγου.

Εκτός από το email και τη διεύθυνση που γνωρίζω, το τηλ επικοινωνίας, τις ώρες που είναι ανοιχτό το γραφείο του συλλόγου, και τους τρόπους που μπορεί να γραφτεί κανείς μέλος.

Να υπενθυμίσω ότι στην αίτηση εγγραφής, υπογράφεται από τον αιτούντα ότι έχει γνώση του καταστατικού και το αποδέχεται, πράγμα που είναι a priori ψευδές, καθότι το καταστατικό δεν είναι πουθενά δημοσιευμένο, και δε διατίθεται εγγράφως. Σας παραπέμπω στο προηγούμενο email μου για την εγγραφή μου, στο οποίο η ερώτησή μου έμεινε αναπάντητη.

Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του συλλόγου, θα ήθελα να γνωρίζω αν θα πραγματοποιήσετε  ανοικτές συνεδριάσεις, αν θα ενημερώνετε τα μέλη του συλλόγου για τα θέματα και τις αποφάσεις του ΔΣ με ανακοινώσεις, αν θα υλοποιηθεί η δημιουργία σελίδας  ή ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα.

Ήδη έχει οριστεί το νέο ΔΣ και το πληροφορήθηκα από δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, και όχι ανακοίνωση του συλλόγου.

Μια πρόταση που θα ήθελα την απάντηση του ΔΣ είναι αφού εκκαθαρίσετε το μητρώο μελών, αν θα αιτηθείτε από τους μη κατοίκους του Αι Γιάννη, να αποσύρουν την εγγραφή τους.

Με εκτίμηση

Μπομπόνης Αναστάσιος»

Δεν πήρα καμία απάντηση, αλλά μιλώντας τηλεφωνικά με την πρόεδρο, με ενημέρωσε ότι το email έχει αλλάξει. Προώθησα λοιπόν το μήνυμα στις 30-11-2022 στο νέο e-mail.

Δεν έχω λάβει καμία απάντηση, έως τώρα.

Έχοντας ξεκαθαρίσει την θέση μου, ως προς την αναγκαιότητα της ουσιαστικής εντοπιότητας των μελών,  θέλω να πω, πως δυστυχώς το νέο ΔΣ μάλλον δεν φαίνεται διατεθειμένο, να υλοποιήσει της αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Αυτό το εικάζω, από την μη ενημέρωση των μελών για την εξέλιξη των διαδικασιών, και την  συνέντευξή της πρόεδρου στις 18-11-2022 όπου αναφέρει

«— Νομιμοποιείται το Δ.Σ. να πάει για εκλογές το Μάιο ή απλά διαφοροποιείτε το Καταστατικό;

Τώρα σχετικά με την ερώτησή σας, αν την κατάλαβα, ρωτάτε αν το Δ.Σ. θα πάει σε – ας πούμε – πρόωρες εκλογές τον Μάϊο ή αν θα τηρηθεί το Καταστατικό. Αν αυτή είναι η ερώτησή σας, η απάντησή μου είναι ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει στο Δ.Σ.

Σχετικά με την τήρηση ή όχι του Καταστατικού, αυτό δεν συζητείται καν. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να τηρεί το Καταστατικό. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να κινηθούν οι απαιτούμενες από τον νόμο διαδικασίες τροποποίησης του καταστατικού.

— Ποια θα είναι η πρώτη σας προτεραιότητα ως πρόεδρος του Συλλόγου;

Προτεραιότητά μου αλλά και του Δ.Σ. είναι να καταγράψει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, τα προβλήματα του Αι-Γιάννη. Στη συνέχεια να τα ιεραρχήσει και να ξεκινήσει την διεκδίκησή τους. Άρα διαρκή προτεραιότητα έχει ο κάτοικος του Αι-Γιάννη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.»

Είναι φανερό, ότι με πρόσχημα την τετραετή θητεία που ορίζει το καταστατικό, δεν υπάρχει διάθεση για προκήρυξη νέων εκλογών. Αν υπήρχε βούληση, υπάρχει και τρόπος. Και με παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. και εφαρμόζοντας το άρθρο 19 του καταστατικού που ορίζει σαφώς ότι  «Το Διοικητικόν Συμβούλιον εκτελεί τας αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως»

Θέτω κάποια ερωτήματα δημόσια.

Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση των μελών για

  • τις συνεδριάσεις, τις αποφάσεις και τις προθέσεις του νέου Δ.Σ.
  • την εκκαθάριση του μητρώου,
  • την αλλαγή του email,
  • την κοινοποίηση του καταστατικού στα μέλη

Πως αιτιολογεί το Δ.Σ.

  • την μη πρόσκληση των μελών στην πίτα του συλλόγου, παρά μόνο μέσω ανακοίνωσης στα τοπικά ΜΜΕ.
  • Την μη απάντηση στο email μου
  • Την αδράνεια του στο να φέρει διαφάνεια, συμμετοχικότητα και εκσυγχρονισμό στον Σύλλογο.

Αναμέναμε ανανέωση, αλλά όπως έλεγα  σε σχέση με την εγκατάλειψη της περιοχής από τις δημοτικές αρχές, θα ξανά λέμε και για τον σύλλογο

«Τι είχες (Αι) Γιάννη, τι είχα πάντα.»

Μπομπόνης Τάσος

Πολ. Μηχανικός

Κάτοικος Αι Γιάννη.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων