Ξεκίνησαν να προσφεύγουν στο ΣτΕ Δήμοι κατά της Απογραφής του 2021- Με στοιχεία απαιτούν την ακύρωση της

Αποφασισμένοι είναι αρκετοί δήμοι να εξαντλήσουν όσα τα μέσα που διαθέτουν για να αποτρέψουν τις βαρύτατες συνέπειες που έχουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Το « χορό» και χωρίς να περιμένει άλλο την ΚΕΔΕ που χρονοτριβεί ( γιατί άραγε;) , άνοιξε ο Δήμος Μυκόνου.
Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση του , «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αμφίβολης εγκυρότητας και μεθοδολογίας διαδικασία απογραφής κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός είναι μειωμένος κατά 3,3%».
Επισημαίνει δε ότι, το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει ότι οι κάτοικοι είναι 1.167 περισσότεροι απ’ ότι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με το δήμο, η αύξηση των μόνιμων κατοίκων σε σχέση με το 2011 επιβεβαιώνεται επιπλέον και από το γεγονός ότι οι μαθητές των σχολείων ανέρχονται σε 2.443, ενώ το 2011 ανέρχονταν σε 1.794 και ότι το 2022 είχαν τιμολογηθεί 1.725.899 κυβικά νερού, έναντι 679.349 το 2011.
«Το πρόδηλο σφάλμα των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής μόνιμου πληθυσμού του 2021, οφείλεται στον τρόπο και στη διαδικασία διενέργειας της απογραφής που είχε ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά ισχνή συμμετοχή των πολιτών, ιδίως των νησιωτικών Δήμων και ιδίως των Μυκονιατών σε αυτήν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.
Όπως σημειώνει, «η απογραφή ξεκίνησε στις 23/10/2021 και μετά από διαδοχικές παρατάσεις φέρεται να ολοκληρώθηκε στις 31.12.2021, αλλά στην πράξη συνεχίστηκε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, τα δε προσωρινά αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν επτά ολόκληρους μήνες μετά, δηλαδή τον Ιούλιο του 2022 και τα οριστικά αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού άλλους πέντε μήνες αργότερα με την ήδη προσβαλλόμενη απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ. Το 2011, αντιθέτως, η απογραφή ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες, από 10-24 Μάϊου και η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα μέσα σε μόλις δυο μήνες, στις 22 Ιουλίου.
Επίσης, για πρώτη φορά εφαρμόστηκε μικτό σύστημα απογραφής πληθυσμού-κατοικιών, που προέβλεψε την καινοφανή -και χωρίς να έχει προηγηθεί πιλοτική δοκιμή της- μέθοδο της αυτό-απογραφής μαζί με τη συμπλήρωση εντύπων ερωτηματολογίων από απογραφείς μέσω τηλεφώνου ή με προσωπική συνέντευξη».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων