Η πρώτη Ακαδημία Ναυτιλίας για παιδιά δημιουργείται στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Pierce

Photo pierce.gr

Συνεργασία του Δημοτικού του Pierce με το Lloyd’s Register Foundation

Το Δημοτικό του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ξεκινά ένα νέο βιωματικό πρόγραμμα, με την υποστήριξη του Lloyd’s Register Foundation, ιδρύοντας την πρώτη Ακαδημία Ναυτιλίας για παιδιά. Σκοπός της Ακαδημίας είναι να εμπνεύσει από νωρίς την επόμενη γενιά, μέσα από βιωματικές δράσεις και πρακτικές γνώσεις, για την μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Ακαδημία Ναυτιλίας θα λειτουργήσει πιλοτικά για έξι μήνες για τους μαθητές της 5ης και της 6ης Δημοτικού, προσεγγίζοντας διαθεματικά την έννοια της ναυτιλίας. Μέσα από μαθήματα, όπως Γλώσσα & Λογοτεχνία, STEM, Μουσική, Αγγλικά και Καλλιτεχνικά οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Ναυτιλίας θα υλοποιήσει το Διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού του Pierce, σε συνεργασία με το ACG Center of Excellence in Logistics, Shipping and Transformation (CoELST). Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν με διαδραστικό τρόπο έννοιες, όπως η ιστορία και το μέλλον της ναυτιλίας, οι αρχές της Ναυπηγικής και της ναυσιπλοΐας. Επιπλέον, στόχο θα αποτελέσει και η εξοικείωση των παιδιών με τις πρακτικές ασφαλείας, τη σημασία της ναυτιλίας και την επίδραση της στη σύγχρονη κοινωνία.

H Ακαδημία Ναυτιλίας του Pierce θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δημιουργικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους μικρούς μαθητές του, διευρύνοντας τους ορίζοντες τους και βοηθώντας τους να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων