“ΕΝΕΒΑΠ”-Για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Συνάδελφοι,

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας. Απαιτούμε να στηριχτούν με κάθε τρόπο οι οικογένειες των θυμάτων. Να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες αυτού του δυστυχήματος. Να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι, γιατί τα ερωτηματικά είναι αμείλικτα :

Πως είναι δυνατόν να λειτουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς τα απαραίτητα συστήματα ελέγχου?

Πως είναι δυνατόν η ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται τις γραμμές , που καταγράφει εκατομμύρια ευρώ κέρδη να μην έχει πάρει ούτε τα ελάχιστα μετρά για την ασφαλή διέλευση των τραίνων?

Πως είναι δυνατόν πολιτικοί προϊστάμενοι και εταιρία να μην άκουγαν τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής των δρομολογίων?

Ρητορικά τα ερωτήματα θα πεί κανείς…..

Γιατί οι ευθύνες για αυτό το προμελετημένο έγκλημα βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane Group πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ.

Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!!

Να αποδοθούν εδώ και τώρα οι πραγματικές ευθύνες

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές

Καλούμε  όλους τους επαγγελματίες, έμπορους, βιοτέχνες ην Τέταρτη 8 Μάρτη στην Συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΤΑΡΛΑΣ ΜΑΚΗΣ                                ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων