Γ. Σταθόπουλος: Να θυμίσουμε στον κ. Ζορμπά τα έργα μας που παρέλαβε δημοπρατημένα το 2019

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη «Αμαρυσία», ο κ. Ζορμπάς λέει επί λέξει, μεταξύ πολλών:

«Τρία έργα παραλάβαμε δημοπρατημένα από τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, τα έργα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας».

Είναι δυνατόν εν ενεργεία Δήμαρχος να μην ξέρει πόσα έργα παρέλαβε από τον προηγούμενο; Φαίνεται ότι είναι.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι (επιπλέον αυτών που ανέφερε) παρέλαβε τα εξής έργα μας, ΟΛΑ δημοπρατημένα:

  1. Το κορυφαίο έργο του Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής, έργο με την μεγαλύτερη, πιθανά, χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου (ξεκίνησε)
  2. Το έργο ανέγερσης του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια (ολοκληρώθηκε)
  3. Πέραν της αγοράς του ΙΟΛΑ (την οποία καταψήφιζε) παρέλαβε δημοπρατημένη την μελέτη ανάπλασης του κτήματος των 7 στρεμμάτων και της οικίας 1700τ.μ. Η μελέτη ολοκληρώθηκε, δημοπράτησε το έργο η σημερινή αρχή και ο εργολάβος ήδη ξεκίνησε. Σε δυο χρόνια η πόλη θα έχει ένα στολίδι.
  4. Το Αντιπλημμυρικό έργο κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Αι Γιάννη και Καλαβρύτων στον Τσακό με καθολική ασφαλτόστρωση των οδών (ολοκληρώθηκε).
  5. Την Εργολαβία ασφαλτοστρώσεων είκοσι επτά οδών της πόλης που ολοκληρώθηκε. Η εργολαβία περιελάμβανε και την οδό Ειρήνης, οδό που έπρεπε να είχε ασφαλτοστρωθεί το 2019-20 και «εγκληματικά» την αφαίρεσε.
  6. Το Έργο ανάπλασης των Προαυλίων ΟΛΩΝ των Λυκείων της πόλης μας και 3 Δημοτικών Σχολείων (ολοκληρώθηκε).
  7. Το Έργο ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Ιωάννου που «εγκληματικά» ακύρωσε για να κάνει ο ίδιος απλή συντήρηση τώρα, προεκλογικά και
  8. Τα κληροδοτήματα του Δήμου Γιαβάσειο, Ασημακοπούλειο και Πρίγκουρη, ΟΛΑ απολύτως τακτοποιημένα με το πρώτο μάλιστα να αποφέρει 20.000€ τον μήνα για δέκα χρόνια στα ταμεία του Δήμου, συν το κληροδότημα Μαραμαθά – Στάικου όπως και το κτίριο του ΟΑΕΔ σε συμφωνία κληροδοτήματος και παραχώρησης αντίστοιχα όπως και το οικόπεδο της οδού Πατρόκλου και Γούναρη.

Αυτά για να υπάρχει πλήρης εικόνα των έργων μας, χωρίς να αναφέρω εκείνα που ολοκληρώσαμε στη θητεία μας και την χρηματοδότηση που πετύχαμε για το ΣΒΑΚ από το Πράσινο ταμείο.

Επισημαίνω, για την ιστορία, ότι όταν ανέλαβα το 2014 δεν παρέλαβα ούτε ένα έργο δημοπρατημένο από τον κ. Ζορμπά.

ΥΓ1: Όσον αφορά χρήματα που «έφερε» στον Δήμο μας, τα ποσά που αναφέρει, αυτοθαυμαζόμενος και με έπαρση, είναι πολύ λιγότερα.

Η αλήθεια και εδώ είναι πικρή:

Αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» από το οποίο οι Δήμοι πήραν όλοι τα ίδια ποσά, είναι πολύ μικρές οι χρηματοδοτήσεις που πέτυχε σε όντως (όχι θα) δημοπρατημένα έργα.

ΥΓ2: Είναι αλήθεια ότι τα χρήματα που θα «πληρώσει» η Περιφέρεια Αττικής για το Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής δεν υπάρχουν σε κάποιο κωδικό της, παρότι έχει δεσμευτεί ο κ. Ζορμπάς ότι θα τα δώσει ο Δήμος μας με δόσεις;

10 Μαρτίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων